donderdag, 09 februari 2006 20:49

Historie en visie

Geschreven door 

 

Historie
De Apeldoornse korfbalvereniging Steeds Hooger bestaat sinds 1 juli 1932. Men heeft nogal eens van veld moeten verwisselen binnen de gemeente. In het verleden speelde Steeds Hooger zowel op het veld als in de zaal, hoofdklasse.


clubb1
 clubb2

clubb3
Clubblad
Clubblad
Kersteditie

Clublied
Steeds Hooger de leuze van onze vereen,
Steeds Hooger de naam want die draagt er niet één.
Bij al wat we doen en waar we ook zijn,
Laat schallen de leus die onz'harte verblijn.
Wij blijven steeds allen tesamen bijeen,
Tot vreugd van onszelf, tot glorie onz'vereen.
Gehouden tesamen door een zeer sterke band
De korfbal te spelen door heel Nederland.

Waar onze leden op 't grasgroene veld
Voor 't heil van Steeds Hooger staan opgesteld,
Zij spelen steeds fair en eerlijk hun strijd,
En blijven sportief wat men hen ook verwijt,
Steeds Hooger houdt Hoog steeds de naam van uw club,
Al hebt ge veel tegenslag en weinig geluk,
Bedenkt, dat een naam toch gedragen met eer
Nooit ons ontsiert, haalt een vijand hem ook neer.

Daarom toch vrienden, Steeds Hooger gestreefd,
Zoolang gij ademt, zolang gij nog leeft,
De band, die ons verbindt en ons nu vast omringt,
Zal zeker niet breken zolang ons clublied klinkt,
Nu voor Steeds Hooger een driemaal hoezee,
En spelen wij eens in de fiece N.K.B.,
Dan worden wij hiervan nog eens 1e klas,
Lang leve Steeds Hooger, wat maar een clubje was.


Heden
"Prestatie mits", luidt nu het motto van de vereniging. Het ledental schommelt tussen de 275 en 300. De vereniging heeft binnen de gemeente Apeldoorn, zowel sportief, als in zijn sociale functie, zijn plaats ruimschoots verdiend. Het 1e team speelt op het veld en in de zaal afwisselend... soms in de eerste klasse maar soms ook in de tweede klasse. Het doel is terug te keren naar de overgangsklasse. Ledenbehoud en werving komen op de eerste plaats. Men wil niet ten koste van alles prestatie nastreven. Sfeer en gezelligheid zijn belangrijke instrumenten voor ledenbehoud.

Toekomst
Men is nadrukkelijk bezig met de sportvereniging in de toekomst. De toekomst zal moordend worden v.w.b de markt van de vrijetijdsbesteding. Steeds Hooger wil nadrukkelijk deze uitdaging aan gaan. Men is druk doende de accommodatie hierop aan te passen.  volleybal,  en een kinderspeelplaats in de recreatieve sfeer zullen op de accommodatie verschijnen. Het bestuur kijkt ook om zich heen. Men is zich er van bewust dat schaalvergroting in de toekomst nodig zal zijn.


Kerntaak
Korfballen zal de kerntaak blijven. Maatwerk en verschillende vormen van korfbal zullen in de toekomst worden aangeboden. Maatwerk zal nodig zijn om de vereniging in stand te houden v.w.b het ledenaantal.


Communicatie
Dat communicatie een van de belangrijke pijlers is binnen het verenigingsgebeuren is het bestuur zich van bewust. De redactie zorgt er voor dat er maandelijks een prachtig clubblad verschijnt. Drie maal per jaar komt er een extra wedstrijdblad uit met aanvangstijden van de wedstrijden, ploegopstellingen enz. Dagelijks worden leden v.w.b activiteiten, aanvang wedstrijden, opstellingen en uitslagen geïnformeerd via de Steeds Hooger site www.akcsteedshooger.nl.


Organisatie
De bestuurlijk organisatie is aangepast aan deze tijd. Het bestuur streeft er na in te spelen op de grote veranderingen in de maatschappij. men maakt deel uit van de overlegorganen Steden3hoek en Belangen Bewoners Orderbos. Binnen deze organen wordt veel van gedachten gewisseld over de problemen van gemeenschappelijke aard. De Steden3hoek bestaat uit zeven  vereniging en terwijl de BBO verschillende sporten vertegenwoordigd. Steeds Hooger kent volgens de statuten openbare bestuursvergaderingen. Binnen de vereniging wordt het uitvoerende werk verricht door verschillende commissies.

Commissies
Jeugdcommissie
De jeugdcommissie is een belangrijke commissies binnen de vereniging. De groep is opgesplits in de JTC en JAC Een groep die beschikt over een eigen budget en zelf binnen de gestelde grenzen beleid maakt. Aan de opleiding van onze jeugd wordt door de JTC dan ook veel aandacht besteed. Naast korfballen wordt door de JAC er veel aandacht besteed aan ontspanning. Jeugdkampen, disco, playbackshow, speldagen, barbecue, schoolkorfbal, vriendjeskorfbal, dropping enz. komen steeds weer terug op het rooster. Iedere maand wordt er voor de jeugd wel en activiteit georganiseerd. Voor de allerkleinsten is er in het clubhuis een speelhoek aanwezig en buiten een speelplaats met verschillende toestellen aangelegd.

Feco
Voor het sociale gebeuren kent de vereniging de FeestCommissie (FeCo). Bingo, dansavonden, fietstochten, enz. worden door deze groep met veel succes georganiseerd. Daarnaast dragen zij er ook nog zorg voor dat de nodige extra gelden binnen komen.

Sponsor promotiegroep
Sponsors zijn niet meer weg te denken. Zonder deze bron van inkomsten is het onmogelijk een vereniging te runnen. Deze groep is actief in het werven en behouden van sponsors. Op de sponsorpagina kunt u zien welke bedrijven Steeds Hooger allemaal een warm hard toedragen.

Technische commissie
Daar waar geselecteerd moet worden is een TC aanwezig. De TC zorgt er voor dat de selectie op een juiste wijze verloopt. Jaarlijks wordt het beleid door de TC vastgesteld en ondersteund door het bestuur. De Hoofdtrainer is verantwoordelijk voor de samenstelling van het 1e team en adviseert de TC. De TC zorgt er voor dat er oefenwedstrijden voor veld en zaal worden georganiseerd.

Kaartgroep
Maandelijks zorgt de kaartgroep er voor dat er in het clubhuis een kaartje kan worden gelegd. Leden en belangstellenden kunnen dan klaverjassen of jokeren.

 
Interieurgroep
Een groep vrouwen zorgt er periodiek voor dat het clubhuis en de bijruimten netjes worden onderhouden.

Werkgroep
De werkgroep is dagelijks actief op onze accommodatie met het onderhoud van het kunstgras, natuurgras, kleedkamers, korfbalmateriaal en de opstallen. Ook zorgt de werkgroep er voor dat alle ruimten dagelijks schoon worden gemaakt.

Kleding
Om te zorgen dat alle ploegen in het juiste sporttenue verschijnen kent Steeds Hooger, het shirt leaseplan. Alle leden betalen bij de contributie een klein bedrag extra, zodat men niet zelf voor een shirt hoeft zorg te dragen.

Milieu
Een actieve groep zorgt voor extra inkomsten door maandelijks duizenden kilo's papier in de wijk Ossenveld op te halen. Het vuil bij het clubhuis wordt gescheiden. Op deze manier draagt Steeds Hooger haar steentje bij tot een beter milieu.

 

Gelezen 35272 keer Laatst aangepast op woensdag, 04 februari 2015 19:51

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder