SAS Auto/Motor Puzzeltoertocht

SAS Auto/Motor Puzzeltoertocht

Hemelvaartsdag 2017

Door Robin Willems

And the winners are...

Meer...
Paaseieren zoeken met de kleinste jeugd

Paaseieren zoeken met de kleinste jeugd

Door Robin Willems

Knutselen en eieren zoeken voor Kangoeroes, F-teams en voor kinderen van korfballende ouders (t/m 7 jaar).

Meer...
Foto's Paasspel jeugd

Foto's Paasspel jeugd

't Bos in!

Door Robin Willems

Paasspel voor A, B, C, D en E-teams

Meer...
Visdag

Visdag

't Smallert, Emst

Door Robin Willems

Zondag 26 maart was het zover... de SAS visdag.Er is weer voldoende vis gevangen, iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Meer...
zaterdag, 06 oktober 2007 19:59

20071001 'Als we zo verder gaan, kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien'

Geschreven door 

door Tim van Huffelen
APELDOORN - Sinds dit seizoen spelen zus Maloe en broertje Jorik Hofland gezamenlijk in de hoofdmacht van Steeds Hooger. Gisteren speelden zij een goed duel waarin Steeds Hooger verrassend won van koploper Blauw Wit Heerenveen.

Vooral de anders onopvallende Maloe Hofland baarde opzien door twee belangrijke treffers te scoren. Hiermee werd het verschil gemaakt en wonnen de Apeldoorners met 15-12.

Vooraf hadden weinigen rekening gehouden met een mogelijke zege. Blauw Wit was de trotse koploper en in het verleden verloor Steeds Hooger vrijwel altijd van de noorderlingen. In de beginfase liep Steeds Hooger snel achter de feiten aan, maar in de loop van de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Steeds Hooger beperkte de ruststand tot 8-10 om vervolgens uit een ander vaatje te tappen. Vooral in verdedigend opzicht kreeg Steeds Hooger meer grip, waardoor Blauw Wit nog maar moeizaam de korf kon vinden. Steeds Hooger bleef aanvallend goed doorgaan en wist de achterstand om te buigen. Bij een 13-12 stand, zorgde Maloe Hofland na een goed uitgespeelde aanval voor het beslissende gat.

Jorik Hofland zag dat zijn ploeg een aantal malen goed wegkwam doordat bij Blauw Wit menigmaal de bal uit de korf draaide. ,,Maar dat geluk hebben wij zelf afgewongen door als team hier tot het einde door te blijven knokken.'' Ook coach Wim Derking roemde de teamprestatie. ,,Je merkt gewoon dat er een proces gaande is, waarin het team steeds meer van elkaar accepteert. De ploeg heeft vandaag een uitstekende prestatie geleverd, waardoor we terecht wonnen van de koploper.'' Derking zag ook de belangrijke treffers van Maloe Hofland met enthousiame aan. ,,Zij speelt altijd zeer constant in het belang van het team, maar vandaag liet ze zien ook goed tot scoren te kunnen komen.''

De 23-jarige Maloe en 19-jarige Jorik spelen van kinds af aan in het Orderbos. Vader Frank speelde in het verleden zelfs negentien jaar in de Apeldoornse hoofdmacht. Maloe kwam in de loop van vorig seizoen in de basisploeg na een aantal blessures bij andere speelsters om daarna haar plek niet meer af te staan. Jorik bemachtigde dit seizoen een basisplek. Maloe ziet dat er nu echt een positieve beleving heerst in de ploeg. ,,We werken goed voor elkaar en weten goed de mogelijkheden in de wedstrijd te benutten. Daarbij zijn we niet afhankelijk van enkele spelers.'' Ook Jorik voelt zich uitstekend op zijn gemak. ,,Ik heb er veel voor over om hier zoveel mogelijk te bereiken. Ik heb besloten niet op kamers te gaan wonen in Nijmegen om voor Steeds Hooger te kunnen blijven spelen.'' Jorik Hofland had gisteren in eerste instantie behoorlijke moeite met zijn tegenstander, die van grote afstand meerdere malen de korf wist te doorboren. Later had hij zijn opponent beter onder controle. ,,Eerst hield ik iets te veel afstand, maar later kon ik hem korter volgen.''

Door deze tweede zege staat Steeds Hooger op een positie bovenin de middenmoot in de eerste klasse C. Jorik Hofland is daar zeker tevreden mee. ,,Het is belangrijk om in ieder geval niet te degraderen. Vijf punten uit de eerste vier wedstrijden is daarom een uitstekende start.'' Daarbij spelen de twee Hofland-telgen een belangrijke rol. Broer en zus Hofland zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. ,,Als we op deze manier verder gaan, dan kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien. Onze oma is trots op ons.''

Gelezen 6107 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder