zaterdag, 07 april 2007 11:03

Contactouders

Geschreven door 

Waarom een contactouder?
Bij ouders bestaat soms behoefte om met elkaar te praten over de ontwikkelingen voor hun kind en voor henzelf. Wij vinden het belangrijk, dat er een goed contact is tussen de club, JC (JAC), TC en trainer/coach van het kind en de ouders. Hoe beter dit contact is, des te beter dat voor het kind is. Sporten van kinderen is immers ook een samenspel tussen ouders en de vereniging. Een goed contact tussen ouders en kaderleden heeft naast de zorg voor het individuele kind en team, ook een andere meerwaarde: betrokkenheid van ouders bij ondersteunende en organisatorische zaken.
 
In het verleden is gebleken dat de trainers/coaches soms teveel en te lang bezig waren om allerlei lijstjes en zaken te bespreken dat niet direct tot hun kernactiviteiten behoorde. Door de hulp van de contactouder zal de trainer/coach zich beter kunnen toeleggen op zijn/haar taak wat ook het plezier voor hem/haar en het team alleen maar te goede zal komen.
 
Onderwerpen contactouder.
Een contactouder is een ouder die op vrijwillige basis een extra actieve rol speelt in de communicatie en de samenwerking tussen de vereniging en de ouders van een ploeg. Om het contact tussen het team , trainer/coach, JAC/TC en ouders goed te laten verlopen heeft bijna elk team een contactouder. Er kan altijd een beroep op deze ouder worden gedaan, b.v. als er iets georganiseerd moet worden. De contactouders zijn tevens aanspreekpunt voor ouders die met een vraag niet direct naar de JAC, TC/trainer/coach willen gaan. Natuurlijk kunnen er ook vanaf de ouders evt zaken worden doorgespeeld via de contactouder (bijv. als men iets wil weten over de gang van zaken op de vereniging) maar het is geen must. Bij individuele problemen kan men zich beter rechtstreeks tot de leden van de Jeugdcommissie wenden. De contactouder wordt tevens als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen binnen onze jeugdafdeling of wijzigingen mbt trainingen/wedstrijden.
 
Andersom wordt door de Jeugdcommissie ook regelmatig advies gevraagd over beslissingen of andere zaken waarbij de mening of medewerking van ouders van belang is. Mogelijke items waarbij een beroep op contactouders kan worden gedaan:
 
- belrondje plegen (bijv. peilen belangstelling activiteit, doorgeven van wijzigingen);
- vragen doorspelen (bijv. bij onenigheid omtrent trainingstijden, wedstrijdzaken);
- verstrekken/innemen lijstjes (enquêtevragenformulieren bijv. jeugdkampopgave);
- geldinzameling per ploeg bij ziekte/blessure voor het kopen van presentje/opkikker;
- coördinatie bij verenigingsactiviteiten (bijv. opgaven leden inventariseren en doorgeven, coördinatie bij grote clubactie);
- ondersteunen bij voorbereiding en/of uitvoering teamactiviteit (bijv. bowlen of zwemmen en inventariseren en maken vervoerschema).
 
 
Gelezen 23569 keer Laatst aangepast op maandag, 16 februari 2015 15:01
JT

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder