zaterdag, 29 augustus 2015 15:04

Kangoeroe Klup

Geschreven door 

De Kangoeroe Klup, wat en waarom?
De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen kennis willen laten maken met korfbal. Voor Steeds Hooger zien we dat terug in het vergroten van ons ledenaantal. De Kangoeroe Klup speelt ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden.
Buiten dat het gezond is voor de zowel kinderen (beweging) als club (nieuwe leden) is het ook een sociale gezelligheid.
 
De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden!
 
Door kinderen op jonge leeftijd aan de sport en aan een club te binden, kunnen korfbalverenigingen een positieve bijdrage leveren.
 
Scoro, Jumper, Funny en Spurt
De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Deze kangoeroes vormen de basis van alles wat met de Kangoeroe Klup te maken heeft; de nieuwsbrief, de flyers, de website en kleurplaten, worden allemaal tot leven gebracht door deze vier Kangoeroes.
 
Ons hebben ze al geïnspireerd, u ook?
 
Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Locatie: AKC Steeds Hooger, Sportpark Orderbos 5
Info: Brigitte Jansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-14914996
Wil je weten wanneer en hoe laat de Kangoeroe Klup is, kijk dan bij trainingstijden.

De Kangoeroe Klup heeft ook een eigen website (KNKV) http://www.kangoeroeklup.nl
Daarop vind je spelletjes, kleurplaten, verhalen en nog veel meer.
Gelezen 1651 keer Laatst aangepast op maandag, 31 augustus 2015 10:00

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder