vrijdag, 28 september 2007 19:27

20070619 Korfballers voor even terug op het oude nest.

Geschreven door 
door Arnoud Heins, De Stentor

APELDOORN 19-06-2007 - Uit alle windstreken waren ze gisteren naar de velden van korfbalvereniging Steeds Hooger gekomen.

Het kunstgras vormde het decor van het jubileumtoernooi in het kader van het 75-jarig bestaan van de vereniging. Zelfs een reis vanuit Amerika vormde geen belemmering om acte de presence te geven.

Oud-speler van het eerste team, Erik Nijkamp, keerde vanuit 'The States' voor even terug naar de club waar zijn roots liggen. ,,Het is hartstikke leuk om weer terug te zijn. Ik ben hier op mijn zesde begonnen en in 1989 vertrokken omdat er weinig werk was'', legde de fysiotherapeut uit. Achttien jaar later biedt de Nederlandse arbeidsmarkt meer perspectief, maar Nijkamp heeft het naar zijn zin in de Vernigde Staten. Is inmiddels getrouwd met een Amerikaanse en vader geworden. Maar ook gistermiddag vermaakte hij zich optimaal. ,,De mensen zien er over het algemeen hetzelfde uit. Het is alleen wel grappig dat personen die vroeger heel verlegen waren, nu in één keer veel spraakzamer zijn.''

Het jublieumtoernooi, waarbij de oorspronkelijke teams weer samenspeelden, vormde de afsluiting van een week lang feestvieren. Er was sprake van een sportieve variant van een reünie. Marco van der Waal was samen met Wout Hoegen karrentrekker van de feestcommissie. Ze konden daarbij een beroep doen op zo'n veertig vrijwilligers.

Van der Waal is met name druk geweest met het verzamelen van historisch fotomateriaal. Vol trots toont hij dan ook de fotogallerij die hij heeft samengesteld in het clubgebouw van Steeds Hooger. Een fraai staaltje werk, waar menig uurtje in is gaan zitten. ,,Ik ben bij alle mensen langs geweest om de foto's op te halen. Achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen. Het was erg gezellig, maar het werd elke keer wel laat.''

Van der Waal kijkt met genoegen terug op de klus die hij geklaard heeft en de dag van gisteren stond voor hem vooral in het teken van genieten. Diverse oude bekenden kon hij de hand schudden op het toernooi dat een en al gezelligheid uitstraalde. Eén van de speelsters die terugkeerden op het oude nest was Janice de Groot.
Zaterdag proefde ze nog het zoet van het winnen van de Nederlandse korfbaltitel met DOS'46. Gisteren deed ze voor de fun mee aan het jubileumtoernooi. ,,Ik heb drie jaar geleden besloten om het hogerop te gaan proberen. Het is fijn om weer even terug te zijn.''

Haar sprong in het diepe betaalde zich dubbel en dwars uit, getuige haar landstitel. Het voortbrengen van talent vormt voor Steeds Hooger iets om trots op te zijn. De jubilerende vereniging speelt de laatste jaren echter een rol in de marge van de korfbalsport. Van der Waal: ,,Het zou mooi zijn als we weer een keer in de hoofdklasse kunnen uitkomen.'' Voorlopig moet men het echter doen met de foto's die doen herinneren aan de glorietijden.

Gelezen 6539 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder