vrijdag, 28 september 2007 19:28

20070907 Atalante kijkt weer naar boven.

Geschreven door 
door Tim van Huffelen APELDOORN 07-09-2007 - Dibbink is een Steeds Hooger - man pur sang. Zeventien jaar lang was hij actief in de selectie van deze club. Ook zijn vriendin en kinderen zijn actief bij de zwartwitte formatie. "Maar thuis praten we eigenlijk nauwelijks over korfbal."
jd

Nieuwe coach Jannot Dibbink wil met Atalante weer omhoog kijken. foto Kevin Hagens

Twee jaar geleden debuteerde Dibbink als hoofdtrainer bij derdeklasser Spirit uit Voorthuizen. Afgelopen seizoen klopten verschillende verenigingen bij hem aan, maar koos de 38-jarige oefenmeester voor Atalante. Hij liet zich niet tegenhouden door het rampzalige seizoen dat de Matense ploeg afgelopen jaar meemaakte. De ploeg degradeerde zowel in de veldcompetitie als de zaalcompetitie. Dibbink: "Ik wil graag aan het werk met een jonge groep, die ik nog veel kan leren. Dat is bij deze groep zeker het geval. Mijn ambitie ligt er niet bij om een ervaren ploeg op een zo hoog mogelijk niveau te trainen, maar om het maximale te halen uit een onervaren ploeg." Bovendien voelt Dibbink, zich thuis bij Atalante. "Ik kwam altijd met veel plezier hier spelen en wedstrijden kijken. Er is voor mij absoluut geen sprake van haat en nijd, omdat ik van Steeds Hooger afkomstig ben."

Dibbink, die voor één jaar tekende met een optie voor nog een seizoen, heeft een duidelijke visie op het korfbalspel. "Ik wil dat spelers allround worden en de verschillende facetten van het spel zo goed mogelijk beheersen." Dat Dibbink zelf voornamelijk een hoofdaanvaller was, komt ook terug in zijn trainingen. "Van nature ben ik aanvallend ingesteld en ik vind ook dat de kern van het spel in de aanval ligt." Dibbink zag ook in de voorbereiding bij vlagen de potentie bij zijn ploeg, waarin hij ten opzichte van vorig seizoen twee wijzigingen doorvoerde. Cornelie van den Haak keert terug in het team en Kevin Jansen staat voor het eerst in de hoofdmacht. Dibbink: "Vooral de tweede helft in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Wordt Kwiek kwamen de kwaliteiten van de spelers eruit."

Met de concrete doelstelling dit seizoen wil Dibbink niet al te hoog inzetten. "Natuurlijk wil ik graag promoveren naar de eerste klasse. Maar realistisch is dat niet. De ploeg heeft vorig jaar nul punten gehaald en we zijn in een zware klasse ingedeeld." Dibbink wil zo lang mogelijk meedoen om de bovenste plekken. "De eerste wedstrijd zondag tegen Noviomagum is erg belangrijk. Als we winnen kan vertrouwen ontstaan in de ploeg." Uiteindelijk hoopt hij stappen vooruit te maken met Atalante. Hij beseft dat het leerproces staat of valt met resultaten. "Wanneer die goed zijn, wordt er ook veel meer geaccepteerd."

Gelezen 6464 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder