maandag, 14 april 2008 22:15

20080414 Amicitia gooit titeldroom Steeds Hooger aan diggelen.

Geschreven door 

door Gijs Lijbers. maandag 14 april 2008

APELDOORN - Een spannender ontknoping was niet mogelijk in de eerste klasse D: in de driekamp - die zou beslissen of Steeds Hooger, Ready of Amicitia de titel pakte - kwam de beslissing aan op de allerlaatste wedstrijd.

Steeds Hooger mocht in thuishaven Sporthal Zuiderpark het Twentse Amicitia ontvangen, dat voor deze kampioenswedstrijd een volgeladen bus supporters had laten meereizen. Voor Steeds Hooger was de opdracht duidelijk: een zege met minstens twee punten verschil zou de titel en promotie naar de overgangsklasse opleveren. Maar ook het derde treffen met Amicitia dit seizoen mondde niet in een Apeldoornse zege uit: het werd 13-16, waardoor Amicitia zich tot kampioen kroonde en Steeds Hooger verslagen achterblijft in de eerste klasse.

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig: bomvolle tribunes, luidruchtig publiek en natuurlijk een enorm belang. ,,Misschien dat de spanning ons wel parten speelde. We zaten vol met stress'', probeerde coach Michel Arends de nederlaag te verklaren. De zwart-wit geklede, en soms zelfs geschminkte Steeds Hooger-fans zagen hun ploeg slecht beginnen. Binnen een mum van tijd stonden de bezoekers al met 0-3 voor. De Apeldoorners kwamen terug tot 4-4, maar toen ging Lea Nijboer door haar enkel. Na een lange blessurebehandeling moest ze vervangen worden door Nicole van Poeteren. ,,Die viel verdienstelijk in, maar Lea zijn we helaas voorlopig kwijt. Wel dapper dat ze het nog probeerde, maar ze kon niet meer lopen. Haar enkelbanden zijn ingescheurd'', zei Arends.

Na het uitvallen van Nijboer sloeg Amicitia de beslissende slag. Tot de rust wisten de Vriezenveners uit te lopen naar maar liefst 5-10. Waar Steeds Hooger tien kansen nodig had voor één doelpunt, had Amicitia aan twee mogelijkheden genoeg. Arends: ,,We kwamen moeilijk tot scoren. Een paar mensen hadden hun schot niet aan onze kant en we speelden misschien ook wel iets te voorzichtig. Maar Amicitia ging gewoon beter met de kansen om. Het zat niet mee.''

Na rust liep de score redelijk gelijk op, maar het gat bleef veel te groot voor Steeds Hooger om nog hoop te houden. Het Amicitia-publiek kon twintig minuten voor tijd al kampioensliederen inzetten. Pas in de slotfase leken de Apeldoorners, met doelpunten van aanvoerder Andries van der Let, op stoom te komen, maar het was al te laat.

Volgens Arends speelde de scheidsrechter een grote rol. ,,Ik vond hem ronduit partijdig. Hij zorgde voor problemen bij het inleveren van de opstellingen en voor mijn gevoel had hij een duidelijke voorkeur voor Amicitia. Tegen hun trainer deed hij bijvoorbeeld heel amicaal, terwijl hij tegen mij alleen maar kortaf was. Ik heb geprotesteerd, maar ga er niet vanuit dat de hele driekamp nietig wordt verklaard of iets dergelijks.''

Arends wil de nederlaag echter niet aan de arbiter toeschrijven. ,,Amicitia is iets beter en completer. Een terechte kampioen.'' Hij voorziet enkele personele problemen voor de veldcompetitie, die zondag verdergaat. ,,We missen dus Lea Nijboer, maar ook Debbie van Wenum enSuzanne Wolsink. Debbie is zwanger en Suzanne stopt, ze wil meer tijd in haar gezin steken. Maar ik hoop dat ze zich nog beschikbaar houdt voor de selectie, want ik vind het echt een zeer waardevolle speelster.''

Gelezen 6427 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder