dinsdag, 16 februari 2010 23:18

20100215 Twee keer winnen, rekenen en vooral flink blijven hopen.

Geschreven door 

door Gijs Lijbers. maandag 15 februari 2010

APELDOORN - Het worden zware, hele zware weken voor iedereen die Steeds Hooger een warm hart toedraagt. Door een 11-19 verliespartij tegen Asko is de achtste nederlaag van deze zaalcompetitie een feit.

Dat brengt de Apeldoorners op een plaats op de ranglijst waar na de redelijke seizoenstart nog niemand rekening mee had gehouden: de voorlaatste stek. In de wetenschap dat de onderste drie ploegen uit de eerste klasse A degraderen, is de hoogste alarmfase van kracht.

De balans: Steeds Hooger speelt nog twee wedstrijden, tegen SIOS en DOS-WK. Met vijf punten staat SIOS laatste. Steeds Hooger heeft met acht punten nog een aantal ploegen in het vizier. Asko staat op negen punten, maar heeft nog liefst vier wedstrijden te spelen. Rigtersbleek en DOS-WK, dat nog driemaal aan de bak moet, staan beide op tien punten. Op papier kan zelfs de huidige nummer drie Oranje Zwart (elf punten) nog degraderen. Spanning is de komende weken dus gegarandeerd, maar voor Steeds Hooger zit er maar één ding op: ,,We moeten gewoon twee keer winnen, en dan nóg zijn we afhankelijk van wat de rest doet'', weet trainer Michel Arends ook. Beduusd zat hij na afloop van de verloren wedstrijd op de bank in de leeggelopen Zuiderparkhal. ,,Dit is echt klote, hier hadden we niet op gehoopt. Ik geloof er nog in dat we het kunnen redden en de ploeg ook. Het kán ook nog gewoon, maar het wordt zwaar. We weten dat we SIOS en DOS-WK kunnen verslaan, dat hebben we eerder ook al gedaan.''

Wat er fout ging tegen Asko kon Arends verklaren. ,,Asko is gewoon helemaal geen slechte ploeg, ze was simpelweg beter dan wij. Dat wisten we. Niet voor niets hebben ze vorige week van koploper Sparta gewonnen.'' Toch kreeg Steeds Hooger kansen genoeg, maar omdat het praktisch de hele wedstrijd achter de feiten aanliep, sloop er haast in het spel van de Apeldoorners. Dat had nare gevolgen voor de zorgvuldigheid in de afronding. ,,We waren ongeduldig en zochten te vaak naar oplossingen die we niet hadden afgesproken. Ik kan het ook wel begrijpen. Je staat continu achter, loopt het gevaar uit deze competitie te vliegen en hebt ook nog eens te maken met een veel te lieve scheidsrechter die niet optreedt als Asko fysiek zijn boekje te buiten gaat. Al die frustratie komt het spel niet ten goede. Maar we zijn strijdend ten onder gegaan. De inzet was er gelukkig. Dat zullen we ook nodig hebben de komende wedstrijden.''

Gelezen 4519 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder