zondag, 10 augustus 2014 13:57

Nieuwe speelplaats voor welpen en puppies.

Geschreven door  Frans Grotendorst

Vaak maakte ik een wandeling en kwam dan langs de Zuiderparkschool achter de sporthal Zuiderpark. Het viel mij op dat er enkele prachtig speeltoestellen stonden die niet meer gebruikt werden omdat de school leeg stond. In mijn gedachten zag ik deze toestellen al op ons veld staan, omdat het oude dringend aan vervanging toe was.
Ik was al eerder bij de gemeente op de biets gegaan om acht fietsenrekken bij een leegstaande school op te halen. Dus maar weer een mail met een mooi verhaal naar dhr. Klement van grondzaken met de vraag of wij de speeltoestellen konden overnemen tegen een redelijke prijs. Al snel kreeg ik antwoord dat wij de toestellen gratis konden ophalen, maar moesten zorgen dat alles netjes werd achter gelaten.

Op een maandagmorgen zijn wij als werkploeg, met tijdelijke kracht Puck en het nodige gereedschap aan de sloop begonnen. Ter plaatse bleek dit niet al te eenvoudig te zijn en vroegen wij meerdere keren af waar wij aan begonnen waren. Maar na enig zwoegen, soms in de stromende regen lukte het om het geheel op de aanhangwagen van Henny Grootkerk te verplaatsen naar ons veld.
Na veel overleg en handige trucs lukte het om het gevaarte van de aanhanger af te krijgen en tijdelijk op de stoep naast de kleedkamers te leggen. De opbouw werd weer een zeer zware klus in de andere volgorde. Door de speeltoestellen voor een groot deel uit elkaar te halen werd het gewicht wat aannemelijker en kon de opbouw beginnen. Gelukkig boden de gymleraren en de leerlingen van Sprengelo een helpende hand bij het rechtop zetten van de toestellen. Met wat centjes van de vrienden van Steeds Hooger konden nieuwe bouten en andere delen die aan vernieuwing toe waren, worden aangeschaft.

Het resultaat mag er zijn en de werkploeg hoopt dat veel welpen en puppies zich hiermee kostelijk zullen vermaken. Ook het Beachveld is een prachtige aanvulling voor de kleintjes om er in te spelen. Dus onze accommodatie is weer een stuk aantrekkelijker voor onze kleinsten en hopelijk heeft het een uitstraling voor meer nieuwe kleine leden.

Gelezen 1029 keer Laatst aangepast op donderdag, 05 februari 2015 16:18

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder