STH in het nieuws

STH in het nieuws (107)

Bron: De Stentor:


APELDOORN - De korfballers van Steeds Hooger versloegen DOT/Klaverblad Verzekeringen in sporthal Zuiderpark met 16-15. Een late treffer van Tiemen Ruiter zorgde voor de winst.
 
Na het eerste kwartier leek het er allesbehalve op dat de Apeldoorners de overwinning naar zich toe zouden trekken. Op dat moment gingen de bezoekers uit Oss immers met 0-5 aan de leiding. Mede dankzij zes rake ballen van Sven Markus werd het tij toch nog gekeerd.
 
Steeds Hooger trad tegen DOT aan met het tweede team, omdat er in de tweede klasse D niks meer op het spel staat. Omgekeerd proberen de spelers van de eerste selectie het tweede nog te behoeden voor degradatie.
 
Zaalkorfbal: Tweede klasse D: Steeds Hooger - DOT/Klaverblad Verzekeringen 16-15 (5-5).
Scores Steeds Hooger: Sven Markus 6, Frank van der Landen 2, Jelle Schut 2, Merith van der Waal, Esther Duindam, Sabrina Broekhuis, Patrick van den Breemen, Stefan Rijke en Tiemen Ruiter.
Laatst aangepast op %AM, %24 %442 %2016 %10:%feb
Bron: De Stentor:
APELDOORN Steeds Hooger dient nog deze maand een aanvraag in bij de gemeente Apeldoorn om een korfbalhal te mogen bouwen op zijn complex in het Orderbos. De club beschouwt zo'n hal als een mooie aanzet tot een fusie met stadgenoot Atalante.
Dat meldde oud-voorzitter Frans Grotendorst gisteravond in de aanloop naar de politieke markt, waar de Vereniging Sportraad Apeldoorn een onderzoek over de plaatselijke sportclubs presenteerde aan de gemeenteraad.
Laatst aangepast op %AM, %24 %440 %2016 %10:%feb
Bron: De Stentor:
APELDOORN De altijd beladen Apeldoornse korfbalderby tussen Atalante en Steeds Hooger eindigde zondagmiddag onbeslist. Het werd 15-15 in sporthal Zuiderpark.
De gelijkmaker van Atalante viel letterlijk in de laatste seconde. Raoul Groen bezorgde zijn team in extremis een punt. De wedstrijd ging zowel in de eerste als de tweede helft gelijk op. Alleen aan het begin van het duel nam Atalante even een voorsprong van drie punten, daarna was het gat nooit groter dan twee.
 
,,Het was zelden mooi of goed, wel af en toe keihard'', zei routinier Andries van der Let namens Steeds Hooger. ,,Atalante speelt iets fysieker dan wij, daar hadden we vooral in de eerste helft moeite mee.''
 
Atalante-coach Pascal Selker zei blij te zijn met een punt. ,,Uiteindelijk wel, als je zo laat scoort. Of het helemaal terecht is, weet ik niet. Dat is zo kort na de wedstrijd moeilijk om te zeggen.''
Laatst aangepast op %AM, %24 %439 %2016 %10:%feb
Bron: De Stentor:
KORFBAL - APELDOORN - Voor Steeds Hooger kon de competitie niet beter beginnen. De Apeldoornse korfbalploeg startte zondag met een 15-9 overwinning en die werd ook nog eens behaald op stadsgenoot Atalante.
 
Het duel in het Orderbos had een pikant randje, omdat de besturen van beide clubs middenin besprekingen zitten richting een mogelijke fusie. Over het eventuele hoe en wanneer moeten echter nog knopen worden doorgehakt.
 
Op het veld kende Steeds Hooger een vliegende start, na vijf minuten stond de ploeg van coach Jan Steffens al met 5-0 voor. Atalante miste schotkracht en slaagde er niet in dat gaatje in het verloop van de wedstrijd gedicht te krijgen. De tweede helft kenmerkte zich door een lange periode zonder doelpunten (bij een stand van 14-8). Steeds Hooger hoefde niet meer, Atalante kon niet meer. Het eindigde in 15-9.

Bron: De Stentor, door Pepijn van Dorsten.

APELDOORN - De Apeldoornse korfbalderby tussen Atalante en Steeds Hooger ademde in alles een derbysfeer uit. In een volgepakt Sporthal Zuiderpark trok Steeds Hooger aan het langste eind en won de spannende confrontatie met 17-18.

De ploeg van coach Jan Steffens doet hiermee goede zaken in de strijd tegen degradatie. Atalante zakte door de nederlaag een plek op de ranglijst en staat nu in de middenmoot in de 2e klasse C. Doelpunten voor Atalante zijn gemaakt door: Jennifer ten Have 3, Joyce de Boer 2, Luc Rigter 2, Martijn Hendriks 2, Renee Havenaar 2, Raoul Groen, Kevin Jansen, Anouk Lieferink. Doelpunten voor Steeds Hooger zijn gemaakt door: Tiemen Ruiter 5, Wouter Rijke 4, Rick aan ’t Goor 4, Andrie van der Let 3 en Duike Boeve 2.

Laatst aangepast op %PM, %09 %526 %2015 %12:%feb

Bron: de Stentor

APELDOORN - De korfballers van Steeds Hooger lieten tegen DOT uit Oss een 15-12 voorsprong uit handen glippen. In de laatste vijf minuten van het duel in de tweede klasse C kwamen de bezoekers liefst drie keer tot scoren: 15-15.

Steeds Hooger kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal nog wel de kans om de winst alsnog naar zich toe te trekken. Een strafworp van Rick aan ’t Goor belandde echter op de korf in plaats van erin. Door het gelijkspel zijn de Apeldoornse korfballers nog altijd verre van veilig. Het gat met degradatiekandidaat PSV, dat de zevende plaats bekleedt, bedraagt op dit moment slechts twee punten.

Laatst aangepast op %PM, %09 %526 %2015 %12:%feb

Bron: De Stentor.

APELDOORN - Een gebrek aan scorend vermogen brak Steeds Hooger zondag op tegen koploper Noviomagum uit Nijmegen. De Apeldoornse korfballers verloren de eerste thuiswedstrijd in de zaal met 11-21.

Het eerste kwartier was nog wel aardig van Apeldoornse zijde en toen stond het 4-4. Daarna ging Noviomagum flink aan het scoren. De achterstand bij rust, 4-9, wist Steeds Hooger na de pauze niet meer recht te breien. Tiemen Ruiter was met vier doelpunten topscorer aan Apeldoornse zijde. Steeds Hooger speelt in de tweede klasse.

Bron: De Stentor, Chantal Zwaag.

APELDOORN - Maar liefst zes winnaars waren er woensdag bij het schoolkorfbaltoernooi, gehouden op de velden van de Apeldoornse Korfbal Club Steeds Hooger in het Orderbos.

Naast een winnaar in de strafworpcompetitie en een winnende klas in de groepen 5/6 en 7/8 werd deze keer voor het eerst ook meegespeeld door leerlingen van de groepen 3 en 4. Basisschool de Regenboog werd de winnaar van deze jongste deelnemerscategorie, voor de school Oosterhuizen en de Anne Frankschool.

Het team van de Marke was de beste van groep 7/8 en van de groepen 5/6 won de Wegwijzer de eerste prijs.

Lenthe van Gullik (7) van Oosterhuizen won de strafworpcompetitie van alle spelers uit de groepen 3 en 4. Uit de groepen 5 en 6 won Luuk Teunissen van de Terebint en Yara Claassen van de Korenaar maakte het hoogste aantal doelpunten van de groepen 7 en 8.

Bron: De Stentor, Gert Kramer.

APELDOORN De korfballers van Steeds Hooger beleefden woensdag een totale offday. De Apeldoornse ploeg verloor in Heelsum het inhaalduel met DKOD met liefst 20-6.
,,Het was een drama'', verzuchtte Steeds Hooger-coach Jan Steffens. ,,Ik stapte beschaamd van het veld en ben in de kleedkamer ontzettend boos geworden. Ik ga er van uit dat de ploeg zich zondag op eigen veld revancheert tegen Zwart Wit uit Delden.''

Steeds Hooger speelt in de veldkorfbalcompetitie in de tweede klasse D en was goed aan het seizoen begonnen met een 21-14 zege bij DWS. Van de toen geëtaleerde vorm was woensdagavond niets terug te zien. Routinier Andries van der Let was tegen DKOD de Apeldoornse topschutter met drie rake worpen.

Bron: De Stentor.

APELDOORN Korfbalvereniging Steeds Hooger houdt morgen, zaterdag 6 april, een KangoeroeKlupdag. Alle kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn van 11 tot 13 uur welkom op het veld in Sportpark Orderbos. Er worden van allerlei spelletjes gehouden.

Dit jaar is het thema "Western". De kinderen kunnen tevens kennismaken met korfbal. De ochtend start om 10.30 met de gratis inschrijving. Tussendoor wordt er gezorgd voor eten en drinken.

Bron: de Stentor
APELDOORN - Geen enkele korfballer van Steeds Hooger laat zijn hoofd hangen in de strijd tegen degradatie. Hoewel de Apeldoornse ploeg hekkensluiter is in de eerste klasse A, wordt er iedere wedstrijd geknokt.
 
Zo ook zondag tegen concurrent Rigtersbleek. Steeds Hooger speelde weliswaar goed, maar verloor nipt met 17-18.
,,De uitslag zegt alles", vond trainer Ewoud Broekema. Steeds Hooger en Rigtersbleek waren gelijkwaardig aan elkaar. Broekema zag zijn team een goede eerste helft spelen.,,Ik denk dat we de beste eerste helft hebben gespeeld van dit seizoen. Dus dat was erg positief." Steeds Hooger-routinier Andries van der Let vond ook dat het een gelijkopgaande partij was geweest. ,,Iedere speler leverde veel strijd. De wedstrijd was erg fysiek en er ging regelmatig een speler tegen de grond."
 
Steeds Hooger zette weliswaar een sterke eerste helft neer, maar na rust zakte het niveau nogal. ,,Aan beide kanten stortte het even in. Het duurde lang voordat beide partijen tot scoren kwamen", vertelde Broekema. Vanaf dat moment lukte het Steeds Hooger niet om op voorsprong te komen. Rigtersbleek pakte die kans wél en bouwde een voorsprong van drie punten op. ,,We hadden Rigtersbleek op dat moment moeten pakken, maar kregen de bal er niet in", baalde de coach.
Bron: de Stentor
APELDOORN - De korfballers van Steeds Hooger hebben nog steeds geen winst weten te boeken in de eerste klasse A. Ze verloren zondag met 24-12 van VDW-OLS. De Apeldoorners weten dat handhaving heel moeilijk gaat worden. ,,In de eerste tien minuten van de wedstrijd speelden we redelijk", sprak trainer Ewoud Broekema.
 
Zijn ploeg maakte kansen af en kwam op gelijke hoogte met VDW-OLS. Daarna kwam de thuisploeg op voorsprong, waar Steeds Hooger geen antwoord op had. ,,VDW-OLS gaf ons de tijd om terug te komen, maar dat deden we niet", zei Broekema. Ook in de tweede helft wist Steeds Hooger het gat niet te dichten. ,,Ze lieten de koppies hangen. Dat vond ik bezwaarlijk en ik heb het er ook met de spelers over gehad." Volgens Broekema is Steeds Hooger weer terug bij af. ,,Handhaving is nog wel haalbaar, maar dan moeten we écht eens gaan winnen."
Bron: de Stentor
APELDOORN – De Meeuwen kende geen enkele moeite met hekkensluiter Steeds Hooger en won simpel met 9-18. Halverwege had de thuisploeg slechts eenmaal gescoord.
 
De Puttense korfballers stonden na drie minuten met 0-3 voor en Steeds Hooger stond tot de rust machteloos in het veld: 1-8. In de tweede helft schoot invaller Emil Jansen (A1) zijn eerste drie pogingen allemaal raak. “Deze uitslag zegt meer over hen dan over ons want wij speelden echt dramatisch”, toonde coach Peter Hage zich ondanks de ruime winst niet tevreden. “Verdedigend deden we het nog wel oké maar aanvallend was het huilen. Wij hebben deze wedstrijd geen vooruitgang laten zien.”
 
1A: Steeds Hooger – De Meeuwen 9-18 (1-8). Scores De Meeuwen: Arno Brink 4, Emil Jansen 3, Marit van den Ham 2, Hanna Congleton 2, Janet van Zelderen 2, Richard Tibbesma 2, Danny van Vloten 1, Léon Jansen 1, Jenneke Broekhuizen 1.
Laatst aangepast op %AM, %26 %426 %2014 %10:%mrt
Bron: de Stentor
apeldoorn - Het belangrijke 'kelderduel' tegen Haarlem in de eerste klasse heeft de korfballers van Steeds Hooger zondag niet het gewenste resultaat opgeleverd.
 
De Apeldoorners verloren gisteren voor eigen publiek met 12-14.
De nederlaag was zuur, zeker gezien de vroege voorsprong die Steeds Hooger nam. In de eerste periode kwam de ploeg van trainer/coach Ewoud Broekema snel met 4-1 voor. Daarna ging het mis, met name omdat de scherpte op beslissende momenten ontbrak. ,,We hebben vandaag zeker kansen laten liggen, vooral in de afronding'', vond Broekema. ,,Op bepalende momenten konden we niet doordrukken. Ik wil de spelers wel een compliment maken dat ze tot het eind volle bak zijn blijven spelen.''
 

Auteur: Susan Hardeman, de Stentor

APELDOORN - Kansloos waren ze niet, de korfballers van Steeds Hooger. Ze kregen het zondag echter niet voor elkaar om te winnen van tegenstander AW.DTV. In Amsterdam werden ze verslagen met 12-7.
 
,,Het was al geen mooie dag gisteren, maar door deze uitslag al helemaal niet", sprak Martin Rijke, speler van Steeds Hooger. Volgens hem is AW. DTV een goed en veelzijdig team. ,,Deze ploeg is in onze klasse de belangrijkste titelkandidaat. Vantevoren wisten we dat we een goede dag nodig hadden om ervan te winnen.''
 
In de eerste helft waren Steeds Hooger en AW.DTV gewaagd aan elkaar. De Apeldoorners kwamen telkens terug van een kleine achterstand. Na rust lukte het Steeds Hooger niet om die veerkracht te blijven tonen. Het bleef steken op zeven doelpunten en vanaf toen lukte het niet meer om het eigen spel te spelen. ,,Eén vak had moeite met scoren. Ik moet zeggen dat er ook wel goed verdedigd werd door de tegenstander'', zei Rijke. Hij was van mening dat AW.DTV terecht won. ,,Bij ons zat het er gewoon niet in. Maar in de thuiswedstrijd zullen we zeker niet kansloos zijn.''

Laatst aangepast op %PM, %23 %809 %2014 %19:%mrt
Videoreportage Korfa! van de wedstrijd AW.DTV - Steeds Hooger.
Klik hier voor de website.
Laatst aangepast op %PM, %23 %809 %2014 %19:%mrt
maandag 05 september 2011, de Stentor

APELDOORN - Steeds Hooger speelde gisteren geen topwedstrijd, maar spannend werd het wel in de eerste wedstrijd in de eerste klasse. Op eigen veld won de ploeg van trainer Kevin Roeleveld nipt met 11-10 van Refleks.

,,We moesten even leren zwemmen in deze wedstrijd”, vertelde Roeleveld. Daarmee doelde de coach op de achterstand die zijn ploeg op een bepaald moment had. Voor de Apeldoorners was het even wennen om op dit hoge niveau te spelen. ,,Er lag een bepaalde druk op de spelers, omdat het tempo hoog is.”
Laatst aangepast op %PM, %23 %809 %2014 %19:%mrt

22-05-2011, bron: de Stentor, foto:Hans van de Vlekkert.
APELDOORN - Met twee vingers in de neus verzekerde Steeds Hooger zich zaterdag (drie duels voor het einde) van de tweede titel in de tweede klasse dit jaar. In februari in de zaal, dit keer op het veld.

Je kon alleen maar lof hebben voor hoe de ploeg tegenstander Spirit op de slachtbank legde, maar het leverde ook een weinig enerverend, bijna slaapverwekkend kampioensduel op. Niet dat iemand na het 14-5 pak slaag daar ook maar een minuut om kon rouwen.
,,Het was inderdaad een beetje saai'', gaf een blije Debbie van Wenum toe naderhand. ,,We gingen er echter wel in met de gedachte dat we het gewoon zo wilden uitspelen.'' De wedstrijd was volgens veteraan Andries van der Let exemplarisch voor de groei van de ploeg: ,,Je ziet een duidelijke tendens: we scoren gewoon meer dan vorig jaar.''

Coach en spelers keken vooruit naar volgend jaar, als ze terug zijn waar ze horen. ,,Ja, deze ploeg is de eerste klasse waardig'', vond vervangend coach Linda Pol. ,,We zijn eigenlijk te min voor dit niveau'', wist ook Van der Let. Laatstgenoemde toonde zich ambitieus: ,,We kunnen daar in de top meedraaien.'' Pol was wat voorzichtiger: ,,Handhaving is mogelijk.''
De korfbalsters van Steeds Hooger tonen hun beletterde derrières: 'kampioenen'.

Laatst aangepast op %PM, %23 %809 %2014 %19:%mrt
Pagina 1 van 5
 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder