maandag, 19 januari 2009 15:57

20090118 Steeds Hooger opnieuw derbywinnaar.

Geschreven door 

door Gijs Lijbers. maandag 19 januari 2009 | 05:47

APELDOORN - Afgelopen december werd het nog een 10-12 overwinning voor Steeds Hooger.

In de tweede derby van het seizoen tegen Atalante deed het daar gistermiddag een heel klein schepje bovenop: 13-10 voor de Orderbosploeg. Al was het gat tussen de twee teams wat spel betreft kleiner dan de vorige keer.

Het was Atalante dat in het begin van het duel de touwtjes in handen had. De nummer voorlaatst van de eerste klasse - het gat met nummer vier Steeds Hooger bedroeg voor aanvang vier punten - moest in het begin nog aftasten hoe het de tegenstander aan zou pakken. Steeds Hooger moest dat echter ook. Het resulteerde in de openingsfase in een schaakspel waarin helemaal niet gescoord werd. Toen Atalante eindelijk de score opende, ging het snel. Tien minuten voor rust had het zijn grootste voorsprong bereikt: 3-6.

Bij Steeds Hooger leek op dat moment niks te lukken. Het creëerde te weinig goede kansen en had nauwelijks rebounds. Toch wist het in de slotminuten van het eerste bedrijf de score naar een spannender punt te brengen: 6-7.

Het duurde lang totdat Steeds Hooger initiatief ging tonen. Pas bij een 10-9 stand - twaalf minuten voor tijd - was voor het eerst een voorsprong bereikt. Een minuut later stond het 11-10 voor de 'thuisploeg'. In de slotfase probeerde Atalante het nog wel, maar de inzet werd niet beloond. Steeds Hooger kon, mede door het inbrengen van Martin Rijke, weglopen naar de 13-10 eindstand en pakte zo twee belangrijke punten. Want door de overwinning deelt de equipe van coach Michel Arends momenteel de derde plaats met Ready. Beide ploegen hebben tien punten. Koplopers Unitas en Sporting Trigon lijken met veertien punten te gaan uitmaken wie er kampioen wordt en promoveert.

Winnend coach Arends was verre van tevreden over zijn ploeg, maar kon dat makkelijk relativeren met het feit dat derby's altijd anders zijn dan normale wedstrijden. ,,Dit duel had een écht derbykarakter. Daardoor werd het spel ook zoals het dan vaak is: ietwat slordig, maar wel vol fanatisme en spanning. Bij vlagen hadden we erg veel moeite met Atalante en dan zie je dat we misschien wel wat ervaring en zelfs kwaliteit tekort komen op sommige momenten. Want normaal gesproken hadden we dit duel al veel eerder moeten beslissen.''

Collega Jannot Dibbink van Atalante was verbitterd. ,,Ik moet de inzet van mijn spelers prijzen, want die is er elke wedstrijd weer. Maar het is jammer dat we niet de kwaliteit hebben om een duel als dit goed uit te spelen. Na rust hebben we veel te veel kansen verprutst en benutten we er uiteindelijk maar drie. Dat is gewoon veel te weinig.''

Gelezen 5386 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder