maandag, 12 oktober 2009 09:06

20091005 Lach en traan na winst Steeds Hooger.

Geschreven door 

door Gijs Lijbers. maandag 05 oktober 2009

APELDOORN - De statistieken waren vóór aanvang van Steeds Hooger tegen Rigtersbleek nou niet bepaald in het voordeel van de Apeldoorners: drie nederlagen op rij, waarvan één met een marge van twee treffers en bij de andere twee was het verschil slechts één doelpunt.

Alleen de openingswedstrijd, een maand geleden, werd gewonnen: 10-9 tegen Sporting Trigon. Ook al een klein verschil. Het had dus zomaar opnieuw een hete middag kunnen worden tegen Rigtersbleek, dat vooraf de laatste plaats deelde met Steeds Hooger en KVZ. Maar het liep anders. De thuisploeg won overduidelijk met 10-5 en liet zien dat het geen degradatiekandidaat hoeft te zijn.

Al ging dat niet zonder slag of stoot. Althans, de afgelopen week niet. ,,Hier hebben we keihard voor getraind'', legde coach Michel Arends uit na afloop. Dat was ook wel nodig, want vorige week - na de derde nederlaag op rij - was de maat zo'n beetje vol bij de trainer. ,,Het moest echt anders. We hebben ontzettend hard en scherp getraind en een kort groepsgesprek gehouden. Daarin hebben we elkaar duidelijk gemaakt dat we een ploeg zijn die het vooral moet hebben van strijdlust.''

Daarom ging Steeds Hooger ook op een andere manier dan gebruikelijk de wedstrijd in. ,,Juist omdat we het toch niet zo van de tactiek moeten hebben, heb ik de spelers zo min mogelijk opdrachten meegegeven'', aldus Arends. ,,De afgelopen wedstrijden gebeurde het wel eens dat we de verkeerde keuzes maakten, misschien omdat de opdrachten wat te complex waren. Vandaag hebben we het simpel gehouden, maar wel met een instelling van: direct erbovenop! Er moest hard gevochten worden.''

Dat pakte goed uit. Het duel was nog maar net begonnen of de 1-0 ging al door de korf. Steeds Hooger hield de Enschedeërs goed onder druk, al maakte de harde wind scoren niet makkelijk: 4-1 bij rust.

Het geheim van Steeds Hooger leek hem dus vooral in het feit te zitten dat het, door de 'simpelere' tactiek, heel onbevangen kon spelen. De zwart-witte brigade legde dan wel geen uitermate hoogstaand korfbal op de mat, geknokt werd er wel. En dat resulteerde in een ruime 8-2 tussenstand, een klein kwartier voor tijd. Aan de vrolijke vlucht kwam echter een einde toen Martin Rijke, topschutter van de thuisploeg, opeens kermend op de grond lag. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, verdraaide hij zijn knie.

,,Ik had net de rebound onderschept en liep richting de achterlijn om de bal te pakken'', keek Rijke terug op het onschuldige en ongelukkige moment. ,,Toen pakte ik de bal op, draaide me om richting de middenlijn om de bal verder te gooien, maar daarbij bleef mijn voet staan. Ik had het idee dat alles in mijn knie eruit draaide.''

Dat het niet goed was, wist niet alleen Rijke direct, maar ook zijn ouders. ,,Die zeiden na afloop ook al: 'je schreeuwt nooit!' Maar nu deed ik dat wel, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik had ook echt veel pijn.'' Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. ,,De zwelling was nog te dik toen ik bij de huisarts was, maar waarschijnlijk is het een gescheurde of ingescheurde kruisband. Ik heb er ook echt last van, dus ik vrees dat ik wel een tijd uit de roulatie ben.''

Ook Arends is daar natuurlijk bang voor. ,,Dit is een aderlating. Martin is een ontzettend belangrijke speler. In Zutphen zullen ze hier, sportief gezien natuurlijk, blij mee zijn'', keek Arends alvast vooruit naar de thuiswedstrijd tegen KVZ, die voor aankomende zondagmiddag op het programma staat.

Gelezen 4304 keer Laatst aangepast op zondag, 23 maart 2014 19:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder