Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen (44)

16 handjes.
Puck, Sven kan ff niet, dun, wil je de D1 fluiten? Tuurlijk Duikje. Ik ben dus vandaag de scheids van de D1, DE D1. Aangekomen. Suus: wil je een consumptiebon? Tuurlijk meisje, daar doe ik het voor. En dan fluit je, soms goed, soms fout. Een knallende D1. Voorverdedigen, scoren. Kikken cool vet. Kom er voor..., kom er voor..., die coaches toch, ze luisteren, ze doen het, spelen een dijk van een wedstrijd. Natuurlijk ben ik onpartijdig, eigenlijk is dat het enige waar ik echt goed in ben. Ik wil zeker niet dat iemand door mij verliest. Moeilijk herkenbaar maar toch! En dan is de wedstrijd afgelopen, dik gewonnen, ik kon het niet voorkomen, dik verdiend. 
En dan komen ze op je af, bedankt, bedankt, bedankt, het houdt niet op, echt allemaal. En eindelijk zeg ik, zo jij bent de laatste. Maar wel tegen een vriendelijk lachend meisje van de partij die verloren heeft. Dat doet me wat...

Puck

Laatst aangepast op maandag, 30 januari 2017 08:02

Steeds Hooger begint 2017 helaas niet met een overwinning. In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wist Juliana aan het langste eind te trekken.

Eerste aanval: Tiemen, Remco, Lieke en Lissa
Eerste verdediging: Sven, Rick, Tessa en Merith

Op 08 januari ’17 mocht de eerste wedstrijd in 2017 gespeeld worden. Steeds Hooger mocht afreizen naar Oud Gastel voor een wedstrijd tegen het onbekende Juliana.

Steeds Hooger en Juliana begonnen allebei sterk aan de wedstrijd, alleen vielen in de begin fase aan beide kanten de ballen niet. Pas na 8 minuten viel het eerste doelpunt voor Juliana, die aanval daarop wist Juliana weer gelijk het mandje te vinden en dat zorgden voor een 2-0 achterstand voor Steeds Hooger. Tessa tekende voor het eerste doelpunt van Steeds Hooger. De doelpunten vielen om en om waarbij het de eerste 20 minuten van de eerste helft een gelijk opgaande strijd werd maar nog wel elke keer in het voordeel van Juliana. Het lukte Steeds Hooger wel om een aantal keer op 1 verschil te komen, maar op gelijke hoogte kwam Steeds Hooger niet. Wat resulteerde in een 13-10 ruststand.

Na de rust kwam Steeds Hooger goed uit de startblokken en zorgden doormiddel van 2 doelpunten op rij voor één doelpunt verschil. Maar het lukte Steeds Hooger weer niet om op gelijke hoogte te komen en werd het verschil weer 2 doelpunten. Beide ploegen bleven scoren maar Juliana leek de voorsprong niet meer uit handen te geven. Door een mindere periode bij Steeds Hooger waarbij de aanvallen niet goed liepen en Steeds Hooger totaal geen rebound over had pakte Juliana door en zorgden voor 4 doelpunten verschil. Met nog 5 minuten op de klok deed Steeds Hooger er alles aan om het gat zo snel mogelijk te verkleinen. Steeds Hooger werd scherper en leverden goed verdedigend werk ook de aanval liet zien wat ze waard zijn en binnen 1 minuut was het gat verkleind naar 2 verschil, maar dichter bij komen lukte niet, wat resulteerde in een 21-18 eindstand.

Door de scherpere start van Juliana, wat hun in de beginfase van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong bracht hebben ze de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Steeds Hooger liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Helaas voor Steeds Hooger is het verschil nu 5 punten, wat onmogelijk lijkt om dat nog in te halen. Maar Steeds Hooger geeft de moed niet op.

Aankomend weekend speelt Steeds Hooger thuis tegen Zwaluwen waarbij we ook nog wat goed te maken hebben! Dus kortom Steeds Hooger heeft jullie aanmoediging hard nodig en hoopt jullie zondag in de sporthal te zien.

Doelpunten:
Rick: 6
Tiemen: 3
Tessa: 2
Remco: 2
Sven: 2
Lieke: 1
Lissa: 1
Jelle: 1

Laatst aangepast op zaterdag, 14 januari 2017 19:00

Steeds Hooger heeft op zondag 18 december haar laatste wedstrijd in 2016 gespeeld. Na de verlies partij van vorige week tegen Movado, wilden en moesten we de punten in Apeldoorn houden om nog mee te kunnen doen aan het kampioenschap! 

Helaas kon Tiemen nog steeds niet in actie komen door zijn enkelblessure, maar moesten we ook Duike missen door een knie blessure.

De scheidsrechter floot in en de wedstrijd kon beginnen. Steeds Hooger begon goed en pakte gelijk doormiddel van een vrije bal gelijk een 1-0 voorsprong. Doordat de vakken bij Steeds Hooger wat anders waren, was het in de beginfase nog even zoeken naar de juiste kansen en was het tot de 4-4 een gelijk opgaande strijd. Vanaf toen leek Steeds Hooger de juiste kansen gevonden te hebben en pakte Steeds Hooger door twee afstandsschoten van Merith en Lissa een 6-4 voorsprong. Helaas kon Steeds Hooger dat niet vast houden en gaf de voorsprong weer uit handen en stond er na 30 minuten 8-8 op het scorebord.

Na de rust was het Klimop die als eerste het mandje wist te vinden. Vanaf toen ging het bij Steeds Hooger wat minder, de aanvallen liepen niet soepel en liep Steeds Hooger in de beginfase van de tweede helft achter de feiten aan. Na een aantal minuten konden we dan eindelijk doormiddel van een mooie doorloopbal van Sven wel tekenen voor de gelijkmaker. Tot de 10-10 was het Klimop die elke keer het initiatief nam, maar vanaf toen gooiden Steeds Hooger de rollen om en pakten Steeds Hooger dan eindelijk na een kwartier in de tweede helft gespeeld te hebben een 12-10 voorsprong. Vanaf toen hield Steeds Hooger wel elke keer dat gaatje van 2 doelpunten maar konden het niet uitbreiden naar een verschil van 4 doelpunten en hield de wedstrijd daarom nog in spanning. Met nog 3 minuten te spelen kon Melanie voor het gaatje van 4 doelpunten zorgen en besliste zij door een mooi afstandsschot de wedstrijd. 17-14 werd de eindstand.

Door deze overwinning pakt Steeds Hooger een mooie 2e plek. Na de feestdagen en in het nieuwe jaar neemt Steeds Hooger het op 8 Januari op tegen het onbekende Juliana die op dit moment de 1e plek in hun bezit heeft.

Eerste aanval: Sven, Remco, Merith, Lissa
Eerste verdediging: Jelle, Rick, Tessa, Lieke

Doelpunten:
Rick: 4
Lissa: 3
Sven: 3
Merith: 2
Remco: 2
Lieke: 1
Tessa: 1
Melanie: 1

Laatst aangepast op maandag, 19 december 2016 15:42

Na de winstpartij vorige week zaterdag op SDO in eigen hal, mocht Steeds Hooger nu afreizen naar Dordrecht voor een wedstrijd tegen Movado. Steeds Hooger heeft de vijfde zaal wedstrijd helaas niet winnend kunnen afsluiten.

Een goed en scherp startte Movado bracht ons al snel op een 3-1 achter stand. Maar vanaf toen kwam er een doelpunt rijke periode aan voor Steeds Hooger en kwamen we door 5 doelpunten op rij weer op een 3-6 voorsprong te staan. Maar het 6e doelpunt op rij kwam niet en lukte niet waardoor Steeds Hooger het gat niet naar 4 doelpunten kon brengen en Movado de 2 verschil kon maken. Door een moeizame eerste helft gingen we nog wel in het voordeel van Steeds Hooger de rust in met 5-8.

Na de rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamers en stond Steeds Hooger binnen 3 minuten 9-8 achter. Waardoor we dus weer helemaal opnieuw konden beginnen. Tot de 11-10 gingen we gelijk op maar vanaf toen lukte het scoren bij Steeds Hooger niet meer en leek Movado de voorsprong niet meer uit handen te geven. Met nog wat wissels hebben we het gat nog geprobeerd te verkleinen, maar helaas voor Steeds Hooger lukte dat niet meer en was de wedstrijd gespeelt en konden we tekenen voor een 17-12 nederlaag.

Volgende week zondag speelt Steeds Hooger thuis tegen Klimop om 14:35 uur en kunnen we jullie aanmoediging goed gebruiken!

Eerste aanval: Remco, Sven, Duike, Lissa
Eerste verdediging: Rick, Jelle, Merith, Tessa.

Doelpunten:
Remco: 4
Rick: 3
Sven: 3
Jelle: 1
Lieke: 1

Laatst aangepast op woensdag, 14 december 2016 11:01

Na de winst van vorige week op HKC stond deze week op 3 december ’16 een zaterdag wedstrijd voor de boeg. Afgelopen veld seizoen was SDO ook al de tegenstander en was Steeds Hooger, SDO te sterk. Dus vertrouwen was er zeker om wederom de punten hier in Apeldoorn te houden!

Zowel Steeds Hooger als SDO begonnen scherp aan de wedstrijd, na ander halve minuut stond het 1-1. Steeds Hooger nam vanaf toen het initiatief en wist door goed samen spel een goede eerste 10 minuten neer te zetten want na 10 minuten stond er 6-1 in het voordeel van Steeds Hooger op het scorebord. SDO wist het niet meer en besloot achter te gaan verdedigen, waardoor het tempo voorledig weg was, ook had Steeds Hooger hier moeite mee en viel pas na 12 minuten weer een doelpunt. Met een 10-3 tussenstand gingen we de rust in.

Na de rust kwam Steeds Hooger goed uit de startblokken en had binnen enkele minuten de tussenstand vergoot. Maar bij SDO lukte niets meer, alles ging mis. En werd het een lompe wedstrijd waar zij door onmacht heel hard gingen spelen en rare beslissingen namen, aan ons de taak om de wedstrijd rustig en normaal uit te ballen en belangrijker, blessure vrij! Helaas lukte dat laatste niet en ging Tiemen er met een ernstige enkel blessure af. De wedstrijd eindigde in een 16-4 eindstand!

Door deze overwinning hebben we nog steeds kans op het kampioenschap maar staan we alsnog 1 punten onder de onbekende Juliana. 
Volgende week reizen we af naar Dordrecht voor een wedstrijd tegen Movado.

Eerste aanval: Remco, Tiemen, Duike, Lissa
Eerste verdediging: Jelle, Rick, Merith, Tessa

Doelpunten:
Rick: 6
Tiemen: 4
Duike: 1
Remco: 1
Lissa: 2
Jelle: 1
Merith: 1

Laatst aangepast op dinsdag, 06 december 2016 22:18

Op zondag 20 november 2016 stond zowel voor 1 als voor 2 DOT (O) op het programma. Van te voren wisten we al wel dat dit voor ons allebei een moeilijke pot zou worden en dat we echt moesten knokken voor de punten. Maar wat een start van 2… Niet normaal binnen no-time pakte ze een voorsprong van 6-0 die ze niet meer uit handen hebben gegeven en waardoor ze de wedstrijd konden afsluiten met een 20-13 eindstand!

Doordat we een geweldige overwinning boekte met het 2e begon het 1e gemotiveerd aan de wedstrijd. We pakte al vrij snel een 2-0 voorsprong. Maar DOT (O) wist toch weer terug te komen tot 3-3. De hele eerste helft liep gelijk op maar nog wel elke keer in ons voordeel met nog 13 minuten voor de rust pakte wij dan weer eindelijk een voorsprong van 2 doelpunten. Maar van die voorsprong hebben we niet lang kunnen genieten want binnen 6 minuten hadden we alles weer weggegeven tot een 9-10 en kwamen we voor het eerst in de wedstrijd achter te staan. We lieten ze niet verder uitlopen en gingen met een gelijke stand van 11-11 de rust in.

Na de rust was het DOT (O) die als eerste de mand wist te vinden. Tot de 14-14 liepen wij achter de feiten aan. Maar na 7 minuten hebben wij de rollen kunnen omdraaien en was het DOT (O) die elke keer achter de feiten aan liep. Spannend was het zeker vooral in de slotfase. 6 minuten voor het eind pakte we een voorspong van 20-19 maar 5 minuten lang werd er niet gescoord en was de spanning om te snijden. Maar in de laatste minuut was daar dan de 21-19 doormiddel van een vrijebal van Rick. Maar die aanval daarop wist DOT (O) ook het mandje te vinden waardoor het verschil nog 1 doelpunt was. Door een slordig uitgespeelde aanval kon de bal nog een keer naar de aanval van DOT (O) maar daar kwam gelukkig niets uit. Wij kregen daardoor nog een keer de kans om het rustig uit te spelen maar net toen DOT (O) toch de bal wist te onderscheppen was daar het eindsignaal en winnen wij deze wedstrijd met een 21-20 eindstand!

Door deze mooie overwinnen pakken we een mooie 2e plek en kunnen we ondanks het verloren punt van vorige week toch hopelijk snel de 1e plek innen. Maar dan moeten we wel alles gaan winnen! Volgende week willen we dat dus door pakken en dat doen we uit in Hengelo.

Eerste aanval: Remco, Tiemen, Duike en Lissa
Eerste verdediging: Sven, Rick, Merith en Tessa

Doelpunten:
Tiemen: 7
Rick: 7
Sven: 3
Remco: 2
Jelle: 1
Lissa: 1

Laatst aangepast op dinsdag, 22 november 2016 08:20

Eindelijk mochten we na vier weken met een aantal goede oefenwedstrijden gespeelt te hebben weer voor het echt aan de bak! We leken er klaar voor, maar helaas hebben we door een aantal blessures en het niet compleet kunnen trainen ons niet optimaal kunnen voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd. Door het gemis van Remco en Tessa konden we ook niet starten met de vaste vakken.

We starten goed en pakte al snel een voorsprong van 1-3. Die voorsprong pakte we goed door waarmee we 10 minuten voor de rust een voorsprong hadden van 9-5. Maar vanaf toen gingen we verdedigend stomme keuzen maken waardoor we ze lieten terug komen tot 11-11.

Nadat we in de rust goede dingen hadden besproken hoe we het beter moesten aanpakken hadden we er volle vertrouwen in om het gelijkspel door te pakken en er vervolgens vandoor te gaan met de punten. Maar het verliep anders dan gedacht en gehoopt. We kwamen na de rust niet los van zwaluwen waardoor het de hele tweede helft gelijk op ging waardoor we ook zelfs achter kwamen te staan. Dat hebben we gelukkig nog weer recht kunnen trekken en er uiteindelijk nog weer een gelijkspel kunnen uitslepen. (22-22)

Het voelt wel als een verloren punt omdat we vorig jaar ook al bij hun in de poul zaten en dus wisten wie ze waren en hoe ze speelden. Ook zijn we stuk voor stuk beter. Maar complimenten naar Patrick en Lieke die de plek van Remco en Tessa goed hebben vervangen!
Volgende week de Topper tegen DOT waarbij we hopelijk een goede stap kunnen zetten naar het Kampioenschap! En daar hebben we zeker jullie aanmoediging bij nodig!!

Doelpunten:
Lieke: 2
Rick: 6
Sven: 3
Patrick: 1
Merith: 3
Tiemen: 4
Duike: 1
Lissa: 2

Laatst aangepast op dinsdag, 22 november 2016 08:21

Gezien onze ongeslagen status met DOT één punt onder ons konden wij vandaag goede zaken doen en onze koppositie verstevigen. 
De scheidsrechter floot in en de wedstrijd kon beginnen. Helaas was onze start minder goed dan dat we hadden gehoopt, de aanvallen liepen niet soepel en de ballen vielen er niet in waardoor we een achterstand creëerde van 3-0. Pas na 20 minuten viel ons eerste doelpunt. Verder verliep de eerste helft aanvallend heel moeizaam. Met een stand van 5-5 gingen we de rust in. 
De rust kwam voor mij als geroepen, even rust en nadenken hoe we slimmer en beter moesten spelen, zodat we erop en over konden. Want koste wat het kost moesten de punten mee naar Apeldoorn!


De start van de 2e helft verliep beter dan die van de eerste helft want na 14 seconden hadden wij het mandje al gevonden door een doorloopbal van Tiemen, die doorloopbal bracht ons ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Ondanks dat het de hele tweede helft gelijk op ging, liep DOT achter de feiten aan. We hebben de voorsprong eigenlijk niet meer uit handen gegeven. Pas 14 minuten voor het eind konden we een gaatje van 2 slaan die we vast konden houden. En in de aller laatste minuut was daar doormiddel van een vrije bal dan eindelijk de beslissende goal wat ons de winst op leverden!!
Daarmee was de eindstand: 12-15


Een goede wedstrijd was dit zeker niet maar alleen de punten telden en dat hebben we zeker laten zien!

Doelpunten:
Tiemen: 5
Sven: 4
Tessa: 2
Rick: 2
Remco: 1
Merith: 1

Laatst aangepast op dinsdag, 04 oktober 2016 19:19

Wederom een zondag met mooi weer: zonnetje en lekker warm. ‘Volle bak thuis vandaag’: het vierde, derde, tweede en eerste spelen allemaal na elkaar thuis. Altijd leuk omdat dan de halve vereniging elkaar weer ziet en spreekt.

Klimop is een totaal onbekende tegenstander voor ons, zowel qua naam als qua spelers en spel. We dienden daarom scherp te starten en ons niet te laten verassen. Dat lukte vrij aardig: we pakten meteen een voorsprong van een paar doelpunten. Helaas was de scherpte, vooral in de afronding en op een aantal momenten ook in de verdediging er daarna niet altijd meer, waardoor echt uitlopen en een dikke monsterscore neerzetten niet lukte. Het verschil bleef constant hangen op een punt of 4, 5, waardoor we nooit in de problemen kwamen maar ook niet echt uitliepen en de wedstrijd als absoluut zekerheidje konden uitspelen. Toch wel een dingetje waaraan we moeten werken: drukken we gewoon direct door dan zijn dit soort wedstrijden met nog 25 minuten te spelen gewoon klaar.

Wel erg leuk was dat er aardig wat publiek op de been was en het is altijd leuk om ook veel jeugd langs de lijn te zien zitten. Ook een eervolle vermelding voor de scheidsrechter van dienst, want daar zijn we allemaal nog weleens kritisch op, maar in dit geval floot hij een uitstekende wedstrijd. En niet voor de eerste keer: we hopen hem nog vaak tegen te komen deze competitie!

De komende weken richten we ons op een zo hoog mogelijke klassering zodat we na de zaal niet met een achterstand het veld op hoeven te gaan. We proberen bovendien de accenten in ons aanvalsspel iets anders te leggen, en hoewel dat waarschijnlijk met ups en downs zal gaan, geloven we er wel in dat we het allemaal onder de knie gaan krijgen en er als team beter van gaan worden. Samen met Jan, Jeroen, Linda en met dank aan tijdelijke vervanging/ondersteuning van Rob en Andries gaan we er voor!

Namens Steeds Hooger 1,
Remco.

Scores:
Lissa 2
Duike 1
Rick 7
Sven 1
Tiemen 2
Remco 5

Laatst aangepast op zondag, 02 oktober 2016 08:22

Eindelijk! Na 3 oefenwedstrijden gaat de strijd nu echt beginnen. Vooraf gedacht dat dit 1 van de beste teams zouden zijn voor dit seizoen. Ondanks een niet al te best begin, met wat slordige passes, stonden we al vrij snel voor met 4-0.
Omdat de scheids vrij streng floot,kregen we 3 strafworpen tegen. 
Het was al vrij snel duidelijk dat de scheids bijna voor alles een vrije val of strafworp gaf. Maar toch bleven wij die stomme overtredingen maken en maakten wij daar in de aanval geen gebruik van om daar ook overtredingen uit te lokken.
Gelukkig hadden we weer een goede periode en konden we er toch nog 7-3 van maken. Helaas kwamen we in een periode dat wij niet scherp aan het verdedigen waren en de scheids weer een paar keer een reden gaven om de bal op 2.5 te leggen. Waardoor de ruststand 7-6 was.

RUST

Genoeg reden om even goed na te denken en wat slimmer te gaan spelen... En dat hielp voor even. We gingen wat meer naar onze tegenstander kijken en hadden iets beter door waar hun zwaktes lagen. Dit hadden we wel weer even nodig en konden dan ook uitlopen tot een stand van 15-8.
Gelukkig maar, want weer vielen we in hetzelfde patroon als einde 1e helft. We gingen weer andere keuzes maken en gaven veel overtredingen weg.

KORTOM... sneller en beter kijken wat we met onze tegenstanders moeten doen, waar onze kansen liggen in de aanval. Zeker als we weer zo'n scheids krijgen die voor elke scheet een strafworp geeft... slimmer aanvallen en verdedigen.

Als we dat beter aanpakken dan gaan we hier de volgende x met 20-0 van winnen..
Op naar Regio wat denk ook weer een zwaar bevochten pot moet en zal worden!

Laatst aangepast op woensdag, 07 september 2016 13:52

 

Zondag 10 april speelden we tegen Olympus. Zij staan onderaan in de competitie. Maar nadat ze vorige gelijk speelden tegen Movado, zeker geen ploeg om te onderschatten.
 
We kwamen na 5 minuten op een achterstand van 0-2, waarna we wel weer terugkwamen tot een 2-2 en zelfs uitliepen tot 4-2. Deze voorsprong konden we niet vasthouden en weer kwamen we op een gelijke stand van 4-4. Toen het beter begon te lopen en we goede aanvallen draaiden, kwamen we met rust op een voorsprong van 9-5.

In de rust werd gezegd dat we nog wat gas bij moesten geven en deze voorsprong moesten uitbreiden.
Het antwoord van Olympus volgde na het begin van de tweede helft. Ze wisten gelijk twee doelpunten te maken. Ook wij scoorden vrij snel en rest van de tweede helft bleven we steeds op voorsprong met een verschil van 5 doelpunten. De laatste tien minuten wisten we nog verder uit te lopen, wat resulteerde in een einduitslag van 21-10.

Volgende week spelen we thuis tegen Synergo, tot dan!
Remco 5
Tiemen 3
Rick 3
Esther 2
Duike 2
Tessa 2
Sven 1 
Merith 1
Leonie 1
Andries 1
(Geschreven door Merith)
Laatst aangepast op vrijdag, 15 april 2016 19:01

Zondag 3 april hebben we onze eerste veldwedstrijd gespeeld, uitgerekend tegen Atalante. Altijd spannende en meestal ook niet al te beste wedstrijden, vooral op het gras. Gelukkig hadden we er mooi weer bij en was er goede support.

Toen de wedstrijd begon, stonden we snel op een 0-1 voorsprong door een vrije bal van Esther. Helaas lukte het niet om het gat uit te breiden en gingen we gelijk op. Na een kwartier begonnen we beter te spelen en kwamen we op een voorsprong. In de laatste 10 minuten gaven we het weer uit handen. Door de ontbrekende scherpte kwam Atalante zelfs op voorsprong.

We gingen de rust in met een stand van 7-8, waar werd gezegd dat we fanatieker de wedstrijd in moesten gaan om te winnen.

De tweede helft ging gelijk op en was spannend tot aan de laatste minuut, waarin we nog op een voorspong kwamen. Toch scoorde Atalante nog op het laatste moment en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 16-16.

Laatst aangepast op vrijdag, 15 april 2016 18:58

Na de week ervoor tegen Atalante een gelijkspel gehaald te hebben kon er afgelopen zondag wel weer gekorfbald worden tegen het laag geklasseerde Duko. Met hier en daar nog mensen met wat pijntjes konden we toch vrij compleet spelen en al vrij snel in de wedstrijd werd er een 4 punten voorsprong gepakt. De scores liepen zeker de eerste helft soepel, maar niet alleen voor ons. Een aantal mensen bij Duko schoot ook erg makkelijk raak, met of zonder reboundbezetting. Al met al resulteerde dit in een ruststand van 15-10, waarbij alle spelers van Steeds Hooger aan de score hadden bijgedragen.

Begin tweede helft wist Duko een aantal keer het verschil terug te brengen tot 3, maar dichterbij kwamen ze nooit want er werd door Steeds Hooger op de juiste momenten weer gescoord. Zonder al te veel zorgen bleef het verschil steeds 4 a 5 punten en konden we op speelse wijze de wedstrijd uit ballen. Uiteindelijk werd het verschil zelfs 6 in de productieve eindminuten wat resulteerde in een 25-19 eindstand.

Scores:

Tiemen 7
Andries 5
Merith 3
Esther 3
Rick 2
Remco 2
Duike 1
Lissa 1
Jelle 1

Laatst aangepast op maandag, 25 januari 2016 14:27

Zondag 10 januari, 07:30. De wekker gaat, en dat mag vroeg genoemd worden in het weekend. Vandaag staat de wedstrijd tegen DKB op het programma, en niet alleen vonden zij het fijn om al om 11:30 te spelen, ook vonden ze het een goed idee ruim 5 kwartier bij ons vandaan hun sporthal in Best neer te zetten. Afijn, we hebben een leuke hobby maar soms iets minder.

De beste stuurlui staan aan wal, ze zetten altijd hun beste beentje voor, ze besteden veel tijd aan conditietraining, hun tijdsbesteding op trainingen bestaat voornamelijk uit het bestrijden van de tegenstander vanuit de chaos, oost west thuis best, ze bestellen het liefst een teamschaal voor de wedstrijd, ze bestormen hun tegenstanders en bestoken hen met veel energie, ze bestrijden ploegen met fysiek spel en hopen dat scheidsrechters dat niet bestraffen, ze bestuderen weleens video’s van tegenstanders… En dit lijstje woordgrappen was al langsgekomen voordat we Apeldoorn goed en wel uit waren!

DKB is een erg enthousiaste ploeg, die hun energieke spel de hele wedstrijd volhoud en waartegen het soms lastig te spelen is wegens hun onvoorspelbaarheid. Bij ons was er 1 vak waarin de (veld)doelpunten wat minder makkelijk vielen, waardoor de afstand tussen ons en DKB nooit groter werd dan 7 doelpunten. Bij rust stond het 4-10, en hoewel 4 goals tegen natuurlijk niet slecht is was de 10 aan de magere kant. De tweede helft kabbelde eigenlijk een beetje voor zoals de eerste, waarna er mooi tijd en gelegenheid was wat mensen rust te geven en invallers te brengen zodat zij ook nog even lekker een balletje konden meegooien. Ze waren niet voor niks helemaal meegekomen naar het zuiden natuurlijk!

Uiteindelijk stond er 14-17 op het scorebord en hoewel dat wellicht niet een helemaal correcte afspiegeling was, was iedereen er wel tevreden mee. Eerste wedstrijd na de feestdagen, constant voor gestaan en nooit in gevaar geweest.

Focus en blik op de komende wedstrijden, waarin het eerste nog een paar pittige tegenstanders krijgt en het tweede van zich af zal gaan bijten in de strijd om lijfsbehoud. Samen met onze supporters gaat dat zeker lukken, zodat we ook komend seizoen onze (jonge) talentvolle spelers een podium in 2 kunnen geven waarop zij kunnen leren en doorgroeien!

Doelpunten:
Lissa 3
Tiemen 3
Remco 4
Esther 5
Rick 2

Laatst aangepast op woensdag, 13 januari 2016 12:16

Door Esther

Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd van 2015 op het programma: tegen Zwaluwen. Na 2 verliespartijen was het nu wel echt belangrijk dat we zouden winnen. Het team van de week was de E2, waarvan Benthe, Sjoerd en Lennart mee opliepen.

Na het startsignaal van de scheidsrechter, kwamen we vrij snel op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Remco. Zwaluwen scoorde vrij snel ook, waarna de stand ongeveer 10 minuten gelijk opging. Vanaf dat moment scoorden we een aantal mooie schoten en dat zorgde voor een voorsprong van 10-4 na 21 minuten. Jammer genoeg liepen onze aanvallen de laatste 9 minuten van de eerste helft wat minder goed en scoorden we wat minder gemakkelijk. Hierdoor kreeg Zwaluwen het voor elkaar om hun achterstand te verminderen. De ruststand was 13-10 in ons voordeel.

In de rust zei Jan in zijn peptalk dat we het spel van het begin van de 1e helft weer op moesten pakken om zo de voorsprong te kunnen behouden en uit te bouwen.
Weer in het veld, kregen we meteen een doelpunt om onze oren, nu stonden we nog maar 2 doelpunten voor. Vooral de 2e helft verliep tamelijk fysiek, waar de scheidsrechter niet echt voor floot. Jammer genoeg leverde het Leonie wel een gele kaart op. 
Gelukkig lukte het om de hele 2e helft de voorsprong vast te houden door onze sterke verdediging. Zelf hadden we goede aanvallen, maar we wisten maar een paar keer te scoren. Uiteindelijk was dat goed genoeg om de wedstrijd te winnen met 18-15!

Fijne feestdagen en we zien jullie 17 januari weer in Zuiderpark tegen Atalante! Bewaar je vuurwerk voor de wedstrijd

Doelpunten:
Remco: 5
Esther: 4
Tiemen: 4
Andries: 2
Lissa: 1
Leonie: 1
Rick: 1

Laatst aangepast op maandag, 28 december 2015 19:01

Zondag 13 december mochten wij zowel met 1 en 2 afreizen naar Oss voor een wedstrijd tegen het altijd lastige DOT. Na de verloren wedstrijd van 2 weken geleden tegen Synergo moesten wij deze in een winstpartij omzetten. Helaas is dit niet gelukt.

We begonnen de wedstrijd in de gebruikelijke opstelling van de afgelopen weken. Na 2 minuten opende Lissa de score met een afstandschot. Dit is ook het enige moment waarop wij voor hebben gestaan in de wedstrijd. Eigenlijk vanaf minuut 1 was DOT scherper in alles en vooral in de afronding. Bij DOT waren vooral 2 heren die in de eerste helft het verschil maakten door bijzonder goed te schieten. Dit resulteerde dan ook in de 12-6 ruststand.

Begin van de tweede helft kwam ik (Tiemen) erin voor Jelle en begonnen we aan de tweede helft. Één van de heren die het verschil maakte in de eerste helft ging vrolijk door de andere heer haakte af. Het was vooral de heer van Remco die ervoor zorgde dat wij niet dichterbij konden komen. De scores vielen elke keer om en om en zo werd het erg lastig om dichterbij te komen. We probeerden er echt alles aan te doen om het gat te dichten maar het werd halverwege de tweede helft al snel duidelijk dat DOT vandaag gewoon te sterk en te scherp was in de afronding. Toen de scheidsrechter voor het laatst floot stond er een 21-16 op het scorebord.

Zondag 20 december mogen wij weer in onze mooie sporthal Zuiderpark een thuiswedstrijd spelen tegen de Zwaluwen. Hier kunnen wij weer alle support gebruiken om de broodnodige 2 punten over de streep te trekken. Aanvang van de wedstrijd is 14:20. Tot dan!

Geschreven door Tiemen

Scores:
Lissa 2
Remco 5
Dries 3
Rick 3 (3 gemiste stippen wink-emoticon 100% )
Tiemen 1
Esther 2

Laatst aangepast op maandag, 28 december 2015 18:57

Na een mooie overwinning vorige week tegen HKC. Stond vandaag stond de Topper tegen Synergo op het programma. Met een gezonde spanning begon iedereen goed aan de wedstrijd. Verdedigend begonnen we sterk en onderschepte snel de bal. Daar profiteerde onze aanval goed van. Door een mooi gespeelde aanval stonden we door een doelpunt van Esther al binnen 1 minuut met 0-1 voor. Al snel volgde het antwoord van Synergo. Met 10 minuten gespeeld te hebben stond het 4-4 op het scorebord. De aanvallen van ons liepen goed, vooral het vak van Duike, Esther, Andries en Jelle was goed bezig. Vanaf dat moment verliep het bij Synergo eventjes wat minder en konden wij daarvan profiteren. Wij maakten al snel het gat van 2. Dat hebben we de hele eerste helft vast gehouden. 10-13 was de rust stand.

Na een super goede eerste helft gespeeld te hebben moesten wij het vast houden en verder uitbreiden om er met de winst vandoor te gaan. Dit werd ook in de kleedkamer besproken.

De tweede helft startte. Wij kregen de bal uit en moesten een doelpunt maken om het verschil van 4 te maken. Dat lukte niet.. van ons gemiste kans en verlies van balbezit profiteerde Synergo en werd het verschil 2. Nog wel altijd in ons voordeel. We moesten de voorsprong dus ook vast houden en niet weggeven. Dat gebeurde helaas wel na 5 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft stond het 14-14 op het scorebord. Doordat wij niet echt met de druk om konden gaan gingen we iets minder goed korfballen. De scheids hielp ook niet echt mee om ons weer helemaal goed in de wedstrijd te krijgen. Hij begon in het voordeel van Synergo te fluiten en floot al onze aanvallen dood. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft stond er 17-14 in het voordeel van Synergo op het scorebord en kreeg Jan onze coach geel. Door vele beslissingen van de scheidsrechter tegen ons begonnen er wat irritaties te komen waardoor er veel tegen de scheidsrechter werd gesproken. Door een paar wissels probeerde wij het gat niet al te groot te maken, maar helaas kregen we het ook niet echt kleiner. De scheids ging er niet beter van fluiten en wij totaal niet van spelen. 18 minuten verder in de 2e helft wisten we eindelijk weer een keertje de korf te vinden door een schot van Andries. De scheids begon steeds meer de wedstrijd dood te fluiten en hele rare beslissingen te nemen in ons nadeel. Waardoor hij Stefan en mij 2 super onnodige gele kaarten gaf die hij zelf niet eens normaal kon uitleggen. Door die beslissingen konden wij niet meer terug komen in de wedstrijd en was de wedstrijd al gespeeld. Met een 22-17 verliezen wij deze wedstrijd.

Na de wedstrijd gebeurden er nog wat vervelende dingen, waardoor wij en vooral ik een nare smaak aan deze middag heb overgehouden. Ik kijk nu al uit naar de thuiswedstrijd tegen Synergo op zondag 7 februari 2016. Dan gaan we ervoor zorgen dat de punten in Apeldoorn blijven!

Groetjes Lissa Dibbink

Doelpunten:
Jelle: 4
Rick: 4
Andries: 3
Esther: 3
Remco: 2
Leonie: 1

Laatst aangepast op zondag, 06 december 2015 20:23

Normaal gesproken kan ik van de wedstrijden wel wat moois bij elkaar praten. Na de wedstrijd van afgelopen zondag krijg zelfs ik dat niet voor elkaar.

De 1e helft was bij ons verdedigend zwak waardoor wij HKC in de wedstrijd lieten. Aanvallen had er hier en daar wel wat beter afgerond mogen worden. Tot aan 5-5 ging het gelijk op, waarna wij van 7-5 tot 10-8 kwamen. Dit was gelijk ook de ruststand.

In rust werd besproken dat er verdedigend meer druk gegeven moest worden en we ze geen vrije kansen mochten geven.

De 2e helft begon om en om scorend tot aan 12-10, vanaf dat moment hadden wij het lastig doelpunten te maken. In aanvallend draaiden er een paar ballen uit en waren we net niet scherp genoeg. Verdedigend hielden we het goed dicht waardoor we uiteindelijk (na 15 min. zonder doelpunt) via een vrije bal en een afstand schot op 14-10 kwamen. Hierna scoorden wij zelf nog 2x en HKC 1x waardoor er een eindstand van 16-11 op het scorebord stond.

Bij deze willen wij het publiek weer bedanken voor hun komst en hopen wij dat wij volgende week bij de voor ons belangrijke wedstrijd tegen Synergo jullie weer op de banken zien!

Om toch af te sluiten met iets positiefs: Tiemen is voor de 3e wedstrijd foutloos gebleven (daarin tegen heeft hij ook niet veel goeds gedaan ;))

Scores:
Rick: 6
Andries: 3
Esther: 3
Lissa: 2
Remco: 1
Jelle: 1

Laatst aangepast op dinsdag, 24 november 2015 09:32
Pagina 1 van 2
 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder