dinsdag, 01 september 2015 13:59

Wedstrijdverslag 20150830 Steeds Hooger 1 – Atalante 1

Geschreven door  Lissa

Na een zomerstop hadden we zondag 30 augustus 2015 onze eerste competitie wedstrijd. En die knalden we gelijk af met een Apeldoornse Derby tegen Atalante.

De scheidsrechter floot in en de wedstrijd kon beginnen. Ik had het gevoel dat wij (Steeds Hooger) vanaf de eerste minuut veel scherper aan de wedstrijd begonnen dan Atalante. Mijn gevoel klopte en binnen 10 minuten stonden we met 5-0 voor. Ondanks de hitte bleven wij scherp, ons samen spel verliep soepel en we hielden de rust op de juiste momenten. Het Steeds Hooger publiek geloofde er na die 10 minuten al in en hadden het gevoel dat we deze wedstrijd niet meer zouden verliezen. Wij als spelers hadden dat gevoel pas veel later, ik (Lissa) in ieder geval wel. Ik weet dat Atalante altijd doorgaat tot het laatste moment en je weet dat ze altijd terug kunnen komen. Halverwege de eerste helft hadden we een time out ingelast gekregen door de scheids. 5-2 waren de cijfers die op dat moment op het score bord stonden. In die time out kregen we allerlei aanwijzingen en tips van onze coach die ons weer volledig oppepte. Die time out pakte voor ons goed uit want al snel kwamen we na een goal van Rick weer op 4 doelpunten voorsprong. Onze taak was om dat vast te houden en steeds verder uit te lopen. Helaas lukte dat vast houden goed maar veel losser kwamen we niet. Dat hield de wedstrijd spannend met een 9-5 voorsprong gingen we de rust in.

Na dat we in de rust een aantal dingen hadden besproken, wisten we dat we de tweede helft door moesten pakken en het echt totaal niet uit handen moesten geven! Net als de eerste helft begonnen we de tweede helft weer scherper als Atalante. We hadden binnen 3 minuten onze voorsprong vergroot van 4 naar 6 doelpunten. Ook nu wisten we maar al tegoed in ons achterhoofd dat Atalante altijd doorgaat tot het laatste moment en dat je het verschil echt niet weg moet geven. Halverwege de tweede helft hadden we weer een time out. Die kwam voor ons als geroepen. Want even hadden wij een mindere fasen en begonnen we een beetje op elkaar te schelden en te zeuren. Na dat we dat in de time out weer hadden uitgepraat en dankzij de goede woorden van onze coach gingen onze hoofden weer allemaal de goede en dezelfde kant op. We moesten nog 17 minuten volhouden. Het gat was op dat moment 5. Nog wel 13-8 in ons voordeel. Atalante probeerde met nog een paar wissels het gat te verkleinen maar wij hebben de wedstrijd goed uitgespeeld en Atalante had geen schijn van kans meer om deze wedstrijd nog te winnen.

Toen het eindsignaal klonk was er een enorme ontlading want wat is nou mooier om het seizoen te beginnen met een overwinning en wat het speciaal maakt is dat het in een derby is.

Groetjes Lissa Dibbink

Doelpunten:
Tiemen: 5
Rick: 3
Andries: 3
Lissa: 2
Duike: 1
Wouter: 1

Foto's (door Peter Donderwinkel) zijn de vinden op https://m.flickr.com/#/photos/127168984@N03/sets/72157657583333289/

Gelezen 513 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 september 2015 14:04

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder