In 2015 zijn we begonnen met Korfbalmasterz. Kennis van de spelregels is belangrijk. Voor een veiliger sportklimaat en voor het bevorderen van sportiviteit en respect. We hebben dan ook besloten dat alle spelende leden en trainers/coaches verplicht worden om het KNKV spelregelbewijs te halen. 
Korfbalmasterz.nl is een officiële website van het KNKV. (Jeugd)spelers en andere geïnteresseerden kunnen met deze tool op een leuke én leerzame manier met aantrekkelijke beelden de spelregels beter leren begrijpen.
Daarnaast leren korfballers van jongs af aan de regels beter te accepteren en toe te passen tijdens de wedstrijd, als speler maar ook als trainer/coach, toeschouwer en uiteraard als scheidsrechter.
 
De start: informatieavond
Onze B-jeugd heeft in mei tijdens een infoavond kennis gemaakt met de site korfbalmasterz.nl en de mogelijkheden. Zij hebben hun activatiecode al ontvangen voor het vervolg en te ondernemen stappen richting het behalen van het spelregelbewijs.
Het is een utopie dat iedereen binnen een paar weken het spelregelbewijs heeft, maar de start is gepasseerd. Langzamerhand zullen alle ploegen over de site en toepassingen worden geïnformeerd. Na de informatie krijg je vanuit de vereniging een activatiecode toegestuurd. Zo kan ieder voor zichzelf de start maken en gaan oefenen om in een later stadium alle stappen af te sluiten en het spelregelbewijs te behalen. 
Een aantal leden zijn uitgezonderd voor deze verplichting spelregelbewijs omdat deze in het verleden al bepaalde diploma’s op het gebeid van arbitrage hebben behaald.
 
Waarom nu deze stappen ondernemen?
- Leuk en leerzaam voor toeschouwers, jezelf, de scheidsrechter én je hele team! Het spel verloopt sportiever, sneller en jij en je teamgenoten maken ook nog eens meer kans om te winnen als je weet waar de spelregels over gaan.
- Kijken naar een wedstrijd wordt anders als je weet waarom de scheids soms fluit...
- Terugdringen aantal overtredingen bij de vereniging en boekingen i.v.m. ontvangen gele en rode kaarten.
 
Stappen spelregelbewijs
Kijk op de site korfbalmasterz.nl. Je kunt op deze site zoveel oefenen en lezen over spelregels en spelsituaties als je wilt. Denk je voldoende te weten over de belangrijkste spelregels van het korfbal, dan is er voor jou een mooie uitdaging.
Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. 
Wanneer je de eindtoets hebt behaald, heb je je spelregelbewijs!
 
Vervolg
Natuurlijk komt er ook een vervolg en zullen we onderstaande items  lanceren en bewaken:
- Spelregelavonden voor leden en ouders;
- Controle en begeleiding status/voortgang spelregelbewijs per lid/team;
- Continuering opleiding jeugdscheidsrechters;
- Thema bijeenkomsten / uitleg tijdens trainingen;
- Evaluatie/enquête (jeugd)scheidsrechters.
 
Voor meer informatie: kijk op www.korfbalmasterz.nl
 
De werkgroep Arbitrage
Jurgen Thoma
Laatst aangepast op dinsdag, 07 juni 2016 15:20
maandag, 24 augustus 2015 23:39

Spelregelwijzigingen per 1 juli 2015

Geschreven door

Er is een nieuw spelregelbulletin verschenen vanuit de werkgroep Spelregels.

In dit bulletin worden nieuwe of gewijzigde spelregels toegelicht en worden actuele spelregelkwesties aan de orde gesteld; aandachtspunten dus. Er zijn nogal wat spelregelwijzigingen, voor een deel van tekstuele of verduidelijkende aard, voor een deel inhoudelijk.  Alle informatie, die te maken heeft met de spelregelwijzigingen kunt u vinden op:

http://www.knkv.nl/competitie/regelgeving/spelregels/

De tekstuele wijzigingen staan hier ook bij.

 

KorfbalmasterZ

Geschreven door

Op een leuke én handige manier altijd al spelregels beter willen begrijpen, het toepassen van spelregels willen oefenen en nog meer dingen op spelregelgebied en arbitrage ???

Met ingang van seizoen 2015-2016 presenteert het KNKV, samen met NOC*NSF en andere sportbonden, KorfbalmasterZ! Een online tool, waar niet enkel scheidsrechters maar alle korfballers hun kennis over de spelregels kunnen testen en opvijzelen. Vanaf september 2015 kun je er tevens via Steeds Hooger je spelregelbewijs behalen.

Het KNKV biedt verenigingen de mogelijkheid om haar leden op te leiden om uiteindelijk zo jong mogelijk (vanaf 14 jaar) het spelregelbewijs (oude basisopleiding A en B)  te behalen. Hiervoor is een speciale website gemaakt: www.korfbalmasterZ.nl

Korfbalmasterz.nl  is een officiële website van het KNKV, die de basismodules A en B vervangt. (Jeugd)spelers en andere geïnteresseerden kunnen  met deze tool  op een leuke én leerzame manier met aantrekkelijke beelden de spelregels beter leren begrijpen. Daarnaast leren korfballers van jongs af aan de regels beter te accepteren en toe te passen tijdens de wedstrijd, als speler maar ook als scheidsrechter. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij

Iedereen kan  oefenen  op de website www.korfbalmasterZ.nl. Op de site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die betrekking hebben op die spelregel. Per spelsituatie zijn oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij/zij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen. 

Vanaf september 2015 is KorfbalmasterZ.nl dé omgeving waar men het spelregelbewijs kan behalen. Steeds Hooger gaat via deze tool verenigingskader opleiden.

EXTRA INFO KORFBALMASTERZ

Laatst aangepast op dinsdag, 09 juni 2015 13:54
dinsdag, 18 maart 2014 11:21

4Korfball bij F en E

Geschreven door

In het komende seizoen gaat er veel veranderen voor de jongste jeugd! Het zogenaamde "4-korfbal" wordt landelijk ingevoerd. Dat betekent niet alleen dat er vanaf augustus 2014 uitsluitend nog met viertallen op een klein veld wordt gespeeld.

Vooral bij de F-teams komen er nog veel meer aanpassingen, die allemaal zijn gebaseerd op de wens om de kinderen meer spelplezier te geven. Hieronder staan de wijzigingen op een rijtje

zondag, 15 december 2013 09:56

Nieuwe veldafmetingen.

Geschreven door

Tijdens de Bondsraad van zaterdag 14 december heeft het Algemeen bestuur bekend gemaakt dat er een beslissing is genomen voor wat betreft de afmetingen van de velden voor de veldcompetitie.

Er is nu sprake van een minimale maat en een maximale maat.
De minimale maat is 40 x 20 meter en de maximale maat is 30 x 60 meter.

Er komt een overgangsregeling tot wanneer er nog op grote velden gespeeld kan worden.
Vermoedelijk zal dit 10 jaar bedragen i.v.m. het vernieuwen van een kunstgrasveld.

Er mogen geen losse lijnen gebruikt worden.
Het kan dus zijn dat men thuis op een klein veld speelt en uit op een groot veld.

De juiste richtlijnen zullen spoedig volgen.

Nieuwe versie van de scheidsrechter gebaren geupload.

Altijd al willen weten welke gebaren je als scheidsrechter allemaal moet gebruiken?

Klik dan hier.
pdf

Laatst aangepast op vrijdag, 19 augustus 2016 22:43

Korfballen zonder scheidsrechter kan natuurlijk niet. Uiteraard zijn scheidsrechters voor onze club heel erg belangrijk. Wij zijn dan ook erg blij dat er altijd mensen bereid zijn om wedstrijden te willen fluiten!

Clubscheidsrechters en jeugdscheidsrechters
Al vele jaren plannen wij als vereniging diverse scheidsrechters in op de thuiswedstrijden van onze club. Sommige van de aangewezen scheidsrechters fluiten al heel veel jaren met veel plezier de thuiswedstrijden van onze ploegen.
Het is erg fijn dat er ook bij de oudere B-jeugd weer voldoende belangstelling is om wedstrijden te fluiten. We zijn blij dat ze scheidsrechter willen zijn voor de club, want het is soms nog best lastig inplannen als zij zelf uitwedstrijden moeten spelen.
Wij zijn onze club- en jeugdscheidsrechters allen zeer dankbaar!

Oproep voor nieuwe jeugd- en clubscheidsrechters
Onze TC en JTC moeten zich soms door duizend bochten wringen om alle wedstrijden weer te voorzien van voldoende scheidsrechters.
Het is voor onze club belangrijk om ook in de toekomst over voldoende scheidsrechters te kunnen blijven beschikken. Daarom doen wij een oproep voor geïnteresseerden die ook wel af en toe een wedstrijd willen fluiten. Je hoeft hiervoor geen korfballer te zijn, ook ouders mogen na een scheidsrechtersopleiding natuurlijk het veld als scheidsrechter betreden. Indien je wat meer wil weten over dit onderwerp of je wil aanmelden als scheidsrechter, stuur dan even een bericht of mail aan Jurgen Thoma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Misschien iets meer informatie of oefenen testen of opvijzelen met kennis over spelregels? Kijk ook eens op https://www.korfbalmasterz.nl


KNKV Scheidsrechters en beoordelaars
Naast onze vele eigen scheidsrechters voor de thuiswedstrijden bij ons op het veld, zijn er al vele jaren voor onze vereniging een aantal KNKV scheidsrechters en een KNKV beoordelaar actief voor bondswedstrijden op het niveau van wedstrijdkorfbal.
Wij zijn als vereniging voor het KNKV verplicht om een aantal wedstrijden per seizoen te moeten fluiten en beoordelen conform de zogeheten Rompregeling Arbitrage.

Onze groep KNKV arbitrage officials van dit moment:
Peet Verheul (scheidsrechter);
Rob Meiling (scheidsrechter);
Bastiaan Kelly (scheidsrechter);
Jurgen Thoma (scheidsrechter);
Benedictus Benedictus (beoordelaar).

Wanneer er te weinig wedstrijden worden gefloten of beoordeeld, krijgt een vereniging een boete of een sportieve sanctie van vermindering punten. Als er meer wedstrijden dan het verplichte aantal worden gefloten/beoordeeld dan ontvangt de vereniging hiervoor een bonus voor iedere meer gefloten/beoordeelde wedstrijd.

Het aantal verplichte beoordelingen en te fluiten wedstrijden per seizoen schommelt tussen de 25 en 35 wedstrijden. Het aantal verplichte wedstrijden wordt bepaald door het aantal ploegen dat wij hebben spelen aan thuiswedstrijden in het wedstrijdkorfbal vermenigvuldigd met 1,25. Al een paar jaar voldoen wij met onze huidige groep KNKV-scheidsrechters en beoordelaar aan de verplichtingen en we doen zelfs meer dan de KNKV verp[lichting wat weer een leuke financiele  bonus opleverd voor de club.

 

Laatst aangepast op zondag, 14 juni 2015 16:33
donderdag, 25 augustus 2011 22:24

Spelregelboekje 2013

Geschreven door
Het KNKV heeft miv juli 2013 een nieuw spelregelboekje uitgebracht, hierin zijn alle wijzigingen van voorgaande seizoen opgenomen en tekstueel aangepast.
Ook is de bijbehorende informatie/toelichting  vernieuwd met betrekking tot de toepassing en uitleg van diverse spelregels.
  
Alle informatie en toelichtingen zijn ook te lezen via:
 
De werkgroep Arbitrage
 
 

Contactpersonen TC

Geschreven door
Binnen de Technische Commissie hebben we de volgende contactpersonen voor de diverse leeftijdsgroepen aangewezen.
Hieronder staan de namen die als aanspreekpunt fungeren:
 
Kangoeroeklup - Linda Pol, Linda Gressie, Duike Boeve
F t/m A-jeugd - Linda Pol, Linda Gressie, Duike Boeve, John Sangers
Wedstrijdsecretariaat F t/m A-jeugd - John Sangers
Senioren - Jannot Dibbink & Rob vd Brink
Arbitragezaken & zaalinhuur - Jurgen Thoma
Contactpersoon KNKV & andere verenigingen - Jannot Dibbink
 
De contactpersonen zorgen ervoor dat vragen of opmerkingen bij het juiste TC lid terecht komen en door de TC behandeld wordt. De contactpersoon zorgt er voor dat je ook een antwoord krijgt of verteld je welke actie er door de TC genomen wordt. Hopelijk draagt het aanstellen van de contactpersonen bij tot een betere communicatie tussen de TC en de trainers, coaches, spelers, ouders en andere Steeds Hooger leden.
Natuurlijk kun je ook rechtstreeks bij de TC terecht of gebruik maken van het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Laatst aangepast op woensdag, 12 april 2017 15:37
 • Contact
 • Routes

Contactgegevens

Op zoek naar de telefoonnummers van bijvoorbeeld het Clubhuis of een bestuurslid?

Lees verder

Technische Commissie

Wil je weten wie er in de TC zitten? Klik dan hieronder, of mail rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees verder

Steeds Hooger accommodatie

Heb je meer details nodig van de Steeds Hooger accommodatie (clubhuis, veld)? Hier kun je het vinden!

Lees verder

Routes naar veld/zalen

Steeds Hooger speelt gedurende de winter in een drietal zalen, welke zalen dit precies zijn en hoe je er kan komen? Klik hieronder

Lees verder

Clubinfo

 • Club kleuren +

  Steeds Hooger speelt met witte shirts, korte mouw en zwarte verticale banen. De broekjes en rokjes zijn zwart.
 • Het veld +

  We spelen op kunstgras... we hebben hier twee wedstrijdvelden tot onze beschikking. Omdat we het veld in optimale staat willen behouden zijn noppen hier dan ook niet toegestaan.
 • Lid worden? +

  Wil je lid worden? Uiteraard kun je eerst even onze gezellige club "uitproberen" of gewoon eens een training volgen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Weet je al zeker? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

  Download formulier

 • 1

STH nieuws in je mailbox?schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aan/afmelden sitebeheerder